Under Pressure” este ”copilul” născut în octombrie 26, 1981, din părinți Queen și David Bowie. Nici nu vreau să mă gândesc sub ce presiune s-o fi petrecut totul … e destul că ceea ce a erupt atunci, se revarsă și astăzi.

Dacă inițial s-a lansat ca single, ulterior a fost inclus pe albumul Queen din 1982, Hot Space. Piesa a ajuns pe locul unu în UK Singles Chart, devenind al doilea hit numărul 1 al Queen în țara lor de origine, după „Bohemian Rhapsody” care a stat în top timp de nouă săptămâni.

Under Pressure” s-a clasat în top 10 în mai mult de zece țări din întreaga lume și a ajuns pe locul 29 în US Billboard Hot 100 în ianuarie 1982. Piesa a fost descrisă drept „melodia rock monstru care a ieșit în evidență” pe albumul Hot Space, și „o melodie pop incredibil de puternică și plină de înflăcărare”.

Întru totul de acord! A fost cântată live, începând din 1981, la fiecare concert Queen.

Mountain Studios – Montreux, Elveția

Acolo s-au înâlnit, la Montreux – Queen făcând înregistrări pentru cel de al zecelea album al lor, Hot Space, iar David Bowie înregistrând muzica pentru filmul Cat People. Bateristul Roger Taylor povestește cum David, într-o noapte când ei toți se distrau și cântau spre amuzament melodiile altora, s-a oprit și a spus: „ Ce prostie, de ce nu facem noi, pur și simplu, una?! ”

Și se pare că, da, au făcut-o, sub presiunea vocației, a chemării care, atunci când te caută te găsește chiar și în munții Elveției.