Nu e o reclamă, e povestea care se repetă la nesfârșit, de când e lumea și pământul, mereu aceeași, dar totuși atât de diferită pentru fiecare dintre noi! Infinitul într-un sâmbure de realitate care se rostogolește printre oameni, legându-i cu firul roșu.

O atingere fugară ne oprește din șirul infernal al orelor care se pierd în trecătoarea nostră viață, fără să clipească, fără să se abată din drum. Timpul se face labirint în jurul nostru și ne trezim alergând, alergând, mereu în căutare, mereu întrebători, mereu neliniștiți. Vremea începe să curgă în valuri, dinspre viitor spre trecut, atunci când ne-am desprins din același corp și am fost sortiți să ne căutăm până când vom reface Paradisul pierdut…

O privire agățată de sufletul nostru, timid la început, dornică de a se cuibări definitiv mai apoi, acaparând lacom tot spațiul rămas gol din capul pieptului, unde răsună ecourile calde ale inimii. Ochii, ei spun adevărul, ei nu mint niciodată, nu trădează și nu abandonează.

O întâmplare sau o coincidență? Ni se pare că ne cunoaștem de la începutul lumii și parcă n-au trecut decât două-trei minute de când ne-am despărțit ca să ne putem căuta din nou, cu mai mult dor, cu mai multă patimă.

 

Un sentiment care se transformă din fulger în furtună și scufundă corăbii de liniște adăpostite în minte și în suflet, spulberând edificiile înălțate cu atâta măiestrie în fața lumii și iată-te descoperit, ca în ziua dintâi când ai văzut pentru prima dată Lumina…

Un decor, mereu același, cu gările, străzile, parcurile, oamenii care trec nepăsători și cufundați în gânduri, bisericile și cimitirele, și totuși câte lumi ascunse ți se deschid din poarta sufletului asediat de iluzii! Numai rolurile se schimbă, ca într-o piesă de teatru- uneori cu final fericit, alteori trist, uneori ascunși după câte o mască, să nu ni se vadă lacrimile, alteori râzând, mușcând din fericire ca dintr-un măr gustos, răcoritor…

O poveste în care te pierzi și te regăsești, mereu altul, de fiecare dată mai trudit de fericire, mai bun, mai frumos, mai înțelept, după ce scapi cu viață din focul acelui dor pe care l-a lăsat în tine o secundă, cea mai importantă din toate secundele acestei lumi, sau din capcanele de gheață ale însingurării, în lipsa celuilalt.

Un destin.

Despre filmul care ne-a inspirat: Creație a agenției de publicitate Pedone pentru Lacoste, devenit un succes de piață excepțional. Titlul: „Timeless”. Fondul sonor: melodia “November”, de Max Richter. Tagline: “Life Is a Beautiful Sport.” („Viața este un sport minunat”).