„Jazz-ul nu este doar muzică, este un mod de viaţă, este un fel de a fi, un mod de a gândi”, spunea Nina Simone, mai mult, „ Jazz-ul este singura muzică în care aceeaşi notă poate fi cântată seară de seară, dar diferit de fiecare dată.” (Ornette Coleman), fiind totodatărevolta emoţiei împotriva reprimării.” (Joel A. Rogers). Cu siguranță, un festival internațional de jazz este oportunitatea de a simți pe propria piele aceste adevăruri, atât de simplu exprimate de marii muzicieni care au cultivat acest gen.

Iată comunicatul organizatorilor:

Vă anunțăm cu bucurie un eveniment consacrat, care aduce din nou Sibiul în centrul atenției melomanilor de pretutindeni: în acest an, Sibiu Jazz Festival 2019 își deschide porțile pe 16 mai, pentru patru zile de muzică și spectacol, toate cu intrare gratuită.
În așteptarea semicentenarului, ediția cu numărul 49 îi intâmpină pe iubitorii muzicii cu o serie de concerte susținute de artiști din 12 țări de pe trei continente, care abordează o largă paletă de stiluri: de la jazz latino la etno-jazz, jazz-rock si fusion.

https://www.facebook.com/sibiujazz/

Ediția 2019 a Sibiu Jazz Festival se derulează sub semnul unui nou concept, ce reunește muzica și spiritul locului. Astfel, în perioada 16-19 mai, inima orașului, Piața Mare, va bate în ritmuri de jazz. 

Iubitorii muzicii și ai culturii vor avea ocazia să se  bucure de concerte de gypsy jazz (Broes, Belgia, 16 mai), jazz contemporan (Jeff Herr Corporation, Luxemburg, 17 mai), flamenco-jazz (Sergio de Lope, Spania, 17 mai), jazz-rock (Shalosh, Israel, 18 mai), soul-rock (Jazzodrom, Austria, 18 mai) și jazz latino (Electrocutango și Conexion Cubana, 19 mai). 

De asemenea, câștigătorii de anul trecut ai Sibiu Jazz Competition, Marcin Pater Trio, sunt prezenți în program cu un concert ce va avea loc în seara de 17 mai. 

Cu ediția din acest an, Sibiu Jazz Festival se întoarce către originile jazzului, așa cum era el înțeles acum mai bine de o sută de ani în orașul său natal, New Orleans: ca formă muzicală, dar și pretext de socializare și mod de exprimare a tradițiilor locale.
Vizitatorii noștri vor avea astfel ocazia de a descoperi nu doar bogata ofertă culturală a orașului, ci și pe cea culinară, căci Sibiul înseamnă și jazz, și colecția de artă de la Muzeul Brukenthal, și profilul înalt, ca niște trepte ce urcă spre cer, al catedralei evanghelice, și farmecul orașului vechi, și o comunitate vibrantă, diversă și multiculturală, dar și tradițiile locale, inclusiv cele culinare.

https://www.facebook.com/sibiujazz/


Vă așteptăm, așadar, în Piața Mare, între 16 și 19 mai, să ne bucurăm împreună.
Jazz feel it!

Citiți și Jazz-ul se interpretează din inimă…