Timpurile grele pot fi suportate mai bine dacă avem convingerea că existenţa noastră are un scop – o cauză pentru care luptăm, o persoană pe care o iubim, un scop pe care să-l realizăm.”

John Calvin Maxwell (n. 20 februarie 1947, Garden City, Michigan, Statele Unite ale Americii) este un autor american, orator și pastor care a scris multe cărți în domeniul leadership-ului. Printre cărțile publicate se numără Cele 21 de Legi Supreme ale Liderului și Cele 21 de Calități ale Liderului. Cărțile sale s-au vândut în milioane de exemplare, iar unele dintre ele au fost incluse pe lista New York Times Best Seller.

KURT COBAIN (20.02.1967 – 05.04.1994).


Cine nu-l știe pe Kurt Cobain?
Să mai amintim că a fost fondatorul și sufletul trupei „Nirvana”?
Că a fost căsătorit cu Courtney Love și au avut o fiică, Frances Bean Cobain?
Sau că succesul și faima l-au claustrat într-o carapace a demonului?
Iar 5 aprilie 1994 a fost găsit împușcat în cap la domiciliul din Lake Washington?
Toate acestea nu mai sunt noutăți, iar regretul după Kurt este o dominantă cotidiană. The song remains the same, glăsuiau zeppelinii, iar vocea lui Kurt vibrează și acustica incintelor sonore pledează pentru Nirvana din visul perpetuu. (Ion Ţoanţă)

„Întotdeauna simt că ceva minunat urmează să se întâmple.Și întotdeauna se întâmplă.”


De curând plecată dintre noi, Gloria Laura Vanderbilt (New York, 20 februarie 1924 – New York, 17 iunie 2019) a fost celebră ca designer de modă, model, scriitoare, actriță și moștenitoare a unei mari averi. A devenit celebră în anii 1970 pentru linia de jeans creată și comercializată în numele ei pe care a extins-o apoi într-o marcă care a inclus colecții de parfumuri și articole vestimentare. A alimentat presa mondenă cu patru căsătorii (printre sotii săi numărandu-se regizorul Sidney Lumet și dirijorul Leopold Stokowski), dar și cu relații amoroase cu bărbatii celebri precum Frank Sinatra, Gene Kelly, Marlon Brando.
„O femeie extraordinară care iubea viața și o trăia așa cum înțelegea ea.’‘, a spus fiul ei, Anderson Cooper, celebru jurnalist CNN.

SĂRBĂTORITA ZILEI … 🥂🎂💐
„Există atât de multă bucurie în cultura nativă, dar și atât de multă sărăcie. Asta este foarte deranjant.” (Buffy Sainte-Marie)
Născută în 20 februarie 1941 în rezervația Piapot 75 din Valea Qu’Appelle, Saskatchewan, Canada, Buffy Sainte-Marie este o cantautoare, artist vizual, educatore, pacifistă și activistă canadiană. De-a lungul carierei sale, în toate aceste domenii, munca sa s-a concentrat pe problemele cu care se confruntă popoarele indigene din America. Repertoriul ei include subiecte de dragoste, război, religie și misticism. A câștigat recunoaștere, premii și onoruri pentru muzica ei, precum și pentru munca sa în educație și activism social. Printre cele mai populare melodii ale sale se numără ‘Universal Soldier’, ‘Cod’ine’, ‘Until It’s Time for You to Go’, ‘Now That the Buffalo’s Gone’ și coverurile ‘Mister Can’t You See’ de Mickey Newbury și ‘The Circle Game’ al lui Joni Mitchell. Piesele ei au fost înregistrate de Elvis Presley, Neil Diamond, Donovan, Joe Cocker, Jennifer Warnes, Barbra Streisand, Shirley Bassey, Roberta Flack, Janis Joplin și Glen Campbell.
În 1983, Sainte-Marie a devenit prima persoană indigenă care a câștigat un Oscar; piesa ei ‘Up Where We Belong’, co-scrisă pentru filmul An Officer and a Gentleman, a câștigat, atât Premiul Oscar pentru cea mai bună piesă originală la a 55-a gală a premilor Oscar, cât și Globul de Aur pentru cea mai bună piesă originală.
În 1997, a fondat Cradleboard Teaching Project, un curriculum educațional dedicat înțelegerii mai bune a nativilor americani.
IN MEMORIAM … 🥀🕯️
Cine nu iubește muzica și muza cerească, pe acel om Dumnezeu îl urăște.” ( John Dowland)
John Dowland (1563 – 20 februarie 1626) a fost un compozitor, lăutar și cântăreț renascentist englez sau posibil irlandez. Este cel mai bine cunoscut prin melodiile sale melancolice, precum ‘Come, heavy sleep’, ‘Come again’, ‘Flow my tears’, ‘I saw my Lady weepe’ și ‘In darkness let me dwell’. Muzica lui Dowland, odată cu renașterea muzicii timpurii din secolul al XX-lea, reprezintă o sursă continuă de repertoriu pentru lăutari și chitariști clasici.