„Când m-am decis să fiu cântăreaţă, mama mea m-a avertizat că voi mai mult singură. Practic, astfel suntem cu toţii.”

O voce excepțională, o femeie extrem de atractivă, cu o carismă electrizantă, Whitney Houston (n. 9 august 1963, Newark, New Jersey, d. 11 februarie 2012, Beverly Hills, California) – cântăreață, manechin, actriță și producătoare de muzică americană, a marcat definitiv istoria muzicii universale.

În 2009, Guinness World Records a menționat-o ca fiind cea mai premiată femeie din toate timpurile. Lista sa de premii include două Premii Emmy, șase Premii Grammy, 30 Billboard Music Award și 22 de American Music Award, având în total 415 premii primite de-a lungul carierei până în anul 2010. Houston a fost de asemenea una dintre cele mai bine vândute artiste din lume, vânzând peste 170 de milioane de albume, single-uri și videoclipuri.

Pe 11 februarie 2012, la numai 48 de ani, în plin avânt al carierei muzicale și cinematografice, artista a murit din cauze necunoscute la Beverly Hilton Hotel în Beverly Hills, California. Rapoartele toxicologice ulterioare au arătat că ea s-a înecat accidental în cadă din cauza efectelor consumului cronic de cocaină și a unei boli de inimă.

În 2015, Bobbi Kristina Brown, fiica regretatei cântăreţe Whitney Houston şi a artistului Bobby Brown a decedat la 22 de ani, într-o conjunctură la fel de suspectă ca și mama ei.