Program al manifestărilor teatrale într-un București de septembrie
Încă suntem în modul „vacanță”, ne bucurăm de plimbări și evenimente în aer liber, lăsăm vara să se mai răsfețe puțin pe străzile marelui oraș. Dacă totuși aveți poftă de teatru, avem câteva sugestii pentru săptămâna care tocmai a început.
Echipa fâșneață a teatrului independent Unteatru (https://www.unteatru.ro/ ) a fost la datorie cam toată vara și vă așteaptă în continuare cu câteva adaptări care v-ar putea face seara frumoasă:
* Binecunoscutul PESCĂRUȘ al lui Cehov, în adaptarea liberă după o traducere de Mașa Dinescu și Andrei Șerban și regia lui Andrei Șerban
* Premiera piesei PERSONA, după un film de Ingmar Bergman, în regia lui Peter Kerek
* BLACKBIRD, de David Harrower, regia Andrei si Andreea Grosu
* FRIG, de Lars Noren, regia Alexandru Bogdan
La Teatrul de arta (http://teatruldearta.ro/calendar/) puteți vedea câteva piese care se bucură de mare succes:
* Fata din curcubeu, text și regie Lia Bugnar
* Un barbat si mai multe femei, de Leonid Zorin, regia Bogdan Huşanu
* Fă tu primul pas, de Jean-Claude Carrière, regia Andrei Munteanu
* Când timpul stă pe loc, de Donald Margulies, traducerea și regia Bogdan Budeş
Teatrul de comedie (http://www.comedie.ro/) este unul dintre partenerii Festivalului Capitalelor Națiunilor Centenare (http://fcnc.ro/), unde puteți vedea o adaptare de excepție a piesei Mult zgomot pentru nimic, de William Shakespeare, în regia lui Andrei Șerban.
Teatrul Național București (http://www.tnb.ro/ro) încheie vara cu:
* Regele moare, de Eugène Ionesco, regie Andrei și Andreea Grosu
* Două pe față, două pe dos, de Theresa Rebeck, Coordonator Ion Caramitru
* Furtuna, dupa William Shakespeare, regie Alexander Morfov
Nu uitați de Festivalul George Enescu ce se desfășoară în perioada 1-23 septembrie (https://www.festivalenescu.ro/)
Sursa foto: unsplash.com

Sunt o Femeie avocat care s-a trezit într-o zi în fața mașinii de scris împinsă o forță lăuntrică pe care n-aș ști să o aștern în cuvinte și care a trezit în mine o poftă nemărginită de a scrie. În timp, pofta s-a transformat într-o nevoie acută de a sta față în față cu mine, cu adevărul din miezul meu. De a-mi privi în ochi fricile, iubirile nerodite și demonii ascunși prin cotloane de frica luminii. De a mă scrie mai întâi pe mine, descompundu-mă, bucată cu bucată, operând și cosând plăgile sângerânde pentru ca apoi să mă pot reasambla într-un Eu vindecat. Așa s-a născut volumul de proză scurtă la care lucrez intens. Mocnește în capul pieptului și ideea unui roman de dragoste ceva mai neobișnuit. Am decis să las celor două proiecte șanse egale de izbândă și le-am promis că va vedea lumina tiparului cel care va pulsa mai puternic sub epidermă și îmi va ține muza aproape. Scrisul să-mi fie spovedanie și doctorie întru renaștere.