Happy Pizza Day tuturor iubitorilor de pizza din lume (de fapt, stați, există cineva căruia nu-i place pizza?? Nu prea cred…)! Astăzi, 9 februarie 2019, sărbătorim Ziua Internațională a Iubitorilor de Pizza. Cu acest prilej, vă propun un articol care să vă incite, și nu numai la lectură. Sâmbătă seara poate fi un prilej nemaipomenit pentru a savura o pizza „ochioasă” și bună la gust cu prietenii sau în familie.

Pizza Day

Astăzi ai ocazia să te răsfeți cu o pizza pe gustul tău! Dada, ai citit bine, ai la dispoziție exact 24 de ore (wow, o zi întreagă!) ca să te bucuri fără remușcări (prea multe) de această delicioasă abundență de carbohidrați, fără de care aproape nimeni nu ar putea rezista. Oamenii s-au îndrăgostit iremediabil de această specialitate de-a lungul timpului: de la începuturile timide până la „atingerea” gourmet-ului. Preferi tradiționala pizza cu brânză și pepperoni? Ești mai curajos și preferi să adaugi souri cu astfel de arome? Astăzi este cea mai bună ocazie!

Pizza Day

Cum a apărut pizza?

Se spune că pizza a apărut în Napoli secolului al X-lea. Inițial, era o lipie cu sos și presărată cu brânză. Cred că a fost o găselniță a femeilor care voiau să prepare ceva de ronțăit familiei, neștiind cât succes va avea în viitor această „invenție”. Pe de altă parte, în ziua de azi, indiferent de orașul american pe care îl vizitezi, vei găsi o pizzerie aproape la fiecare pas; de la marile lanțuri de restaurante în care găsești aceleași rețete la afacerile de familie cu rețete  proprii și atmosferă relaxată. Voi ce ați alege? Personal, le prefer pe ambele (uneori reclamele haioase mă determină să dau o tură cu mașina până la cea mai apropiată pizzerie).

Pizza a apărut în America în anul 1905. Pizzeria Lombardi din New York a dat startul, fără a exista, însă, un final propriu-zis (sperăm). Afacerea încă funcționează, dacă vă vine să credeți, așa că dacă plănuiți o excursie în Manhattan, știți unde trebuie neapărat să faceți o vizită!

Pizza Day

Cum sărbătorim această „delicioasă” zi?

Ăăă, chiar e nevoie să vă spun? Bine, bine, am să vă dau câteva sugestii pentru început: dacă sunteți  creativi, ați putea să faceți pizza personalizată, adaptată gusturilor voastre! Curaj, e mai ușor decât credeți, haideți să dăm o tură prin bucătărie! Căutați cea mai bună carte de bucate pe care o aveți sau dați un „search” pentru rețete inedite de pizza (vedeți? Deja aveți două opțiuni!).

Pizza Day

Alegeți-o pe cea mai potrivită pentru voi și păstrați „tradiția” pentru fiecare an. Dacă nu vă place să gătiți, puteți oricând să mergeți la un restaurant/o pizzerie sau pur și simplu să comandați acasă (eu așa am procedat). De asemenea, ați putea merge cu familia la un local pe care nu l-ați vizitat anterior și să încercați sortimente aparent ciudate, dar care ar putea deveni preferatele voastre! Poftă bună!

Mai în glumă, mai în serios, pizza face furori: „Îmi place atât de mult pizza mea, de fapt, am început să cred în delirul meu că şi pizza mea mă iubeşte la rândul ei. Am o relaţie cu această pizza, chiar o aventură.” (Elizabeth Gilbert)

Nu uitați: „Pizza adevărată nu e făcută decât din aluat, câteva roşii şi un strop de brânză”, spune Dominique Loreau în Arta frugalităţii şi a voluptăţii

Ne-a plăcut rețeta pusă la dispoziție de Jamila Cuisine, o împărtășim  cu voi!

Și pentru că aluatul este cel mai important, iată recomandarea noastră:

Citiți și despre Ziua Șnitelului vienez!