Nimeni nu are nicio putere asupra ta decât atunci când ceea ce spune rezonează cu o anumită parte din tine.
A permite, chiar și parțial, ca altcineva pe care nu-l cunoști cu adevărat, care nu îți e apropiat, să beneficieze de timpul tău, de energia ta, de gândurile tale, echivalează cu invitația adresată unui necunoscut să aibă grijă de cea mai de preț posesie a ta.
Da, poate că nu se întâmplă nimic.
Doar că asta nu mai depinde de tine, ci de buna-credință a unui necunoscut.
O ruletă rusească care se poate sfârșit prost. Extrem de prost.
Nu știu ce te-au învățat ai tăi când erai mic, dar nu cred că ai fost încurajat vreodată să ai încredere în necunoscuți.
Copil fiind, mai mult ca sigur ți s-au tolerat prostioarele și ți-au fost iertate ca fiind greșelile unui copil. Acum ești adult. Și ca adult, tot ceea ce faci sunt, de fapt, decizii. Decizii care afectează în primul rând propria-ți persoană și abia apoi pe cei din jur.
Încearcă în fiecare zi să ALEGI, în mod conștient, ceea ce crezi că e cu adevărat despre tine. Nu lăsa pe nimeni altcineva să aleagă pentru tine.
Permite doar cuvintele și gândurile acelora care te încurajează să crești și să devii cea mai bună versiune a ta, nu cea mai bună versiune a EGO-ului tău.Ale acelora care au demonstrat cu fapte că tot ceea ce fac, o fac în cel mai deschis mod posibil, fără condiționări sau interese meschine.
Pentru a ajunge să te iubești cu adevărat, trebuie să crezi doar ceea ce este adevărat despre tine. Să ajungi să deții propriile sentimente și convingeri.
Să nu tolerezi în niciun fel sentimentele și convingerile proiectate de alții.
Și doar după ce vei reuși să te iubești cu adevărat vei putea să te lași iubit și să iubești la rândul tău pe altcineva.
Un articol de AAF. Îl puteţi citi şi AICI.