Muzica face oamenii mai buni. Oamenii străzii știu cel mai bine lucrul acesta. Mulți dintre cei care trec pe lângă ei obișnuiesc să-i judece, dar nu se pot abține să nu tragă cu urechea la ceea ce interpretează. Pe mulți îi reține o jenă să bage mâna în buzunar, considerând că nu e de datoria lor să lase un bănuț din care artistul ambulant să-și ia un ceai, să-și dreagă vocea. Dar stau și asistă la spectacol, doar e gratis, nu?

Ei bine, există în lumea aceasta un grup care și-a asumat o misiune extraordinară, aceea de a aduce copiilor defavorizați zâmbetul pe chipurile întunecate de suferință. Și au reușit al naibii de bine. Oameni ai străzii, talentați peste măsură, s-au hotărât să schimbe lumea. Să cânte pentru SCHIMBARE.

Playing For Change a fost fondată în 2002 de Mark Johnson și Whitney Kroenke. Producătorii Johnson și Enzo Buono au călătorit în întreaga lume în locuri precum New Orleans, Barcelona, Africa de Sud, India, Nepal , Orientul Mijlociu și Irlanda . Folosind echipamente mobile de înregistrare, duo a înregistrat muzicieni locali interpretând aceeași melodie, interpretată în stilul lor. Printre artiștii participanți sau implicați deschis în proiect se numără Vusi Mahlasela, Louis Mhlanga, Clarence Bekker, David Guido Pietroni, Tal Ben Ari (Tula), Bono , Keb ‘Mo’ , David Broza , Manu Chao, , Keith Richards, Toots Hibbert de la Toots & the Maytals, Taj Mahal și Stephen Marley. Aceasta a rezultat în documentarul A Cinematic Discovery of Musicists Street care a câștigat premiul publicului la Woodstock Film Festival din septembrie 2018.

În 2011, Fundația Playing For Change a înființat o zi anuală pentru schimbare. Scopul este „unirea comunității globale prin puterea muzicii de a produce  schimbări sociale pozitive”. În 2012, Ziua PFC a constat în peste 330 de evenimente din 52 de țări și a ajutat la strângerea a peste 150.000 de dolari pentru Fundația Playing For Change, iar în 2014, PFC Day a realizat peste 400 de evenimente în 60 de țări. Se desfășoară sâmbăta, în cea mai apropiată dată legată de Ziua Internațională a Păcii organizată de Organizația Națiunilor Unite, care are loc în fiecare an pe 21 septembrie. Anul acesta se va desfășura exact în 21 septembrie, mai multe informații găsiți aici.

În 2013, Fundația a introdus programul Bursă Stand by Me, care le permite oamenilor să sponsorizeze un copil pentru a învăța muzică pentru un an întreg. Bursele sunt bazate pe necesități și se acordă copiilor care nu ar putea participa altfel. Donatorii pot face un cadou unic pentru a finanța un student sau pot stabili contribuții lunare.