Sunt orașe pe care le vizitezi pentru prima oară și ai sentimentul că te-ai născut acolo.
Îți sunt familiare străduțele, parcurile, oamenii, aerul.
Sunt încăperi în care intri și te simți ca acasă. Sunt calde, plăcute, te invită la leneveală, te pui pe canapea și nu-ți vine să te mai ridici. Și nu contează cât de elegante sunt, ce mobilier luxos le umple, sau cât de impunătoare sunt. Uneori într-o cămăruță modestă te simți mai confortabil decât într-o vilă somptuoasă. E vorba de energia, de starea pe care ți-o dă.
Sunt haine pe care le îmbraci și ți se par ale tale dintotdeauna. Se mulează pe tine, la fel ca partenerul dintr-un dans de blues care îți simte mișcările, fără să te calce pe picioare.
Sunt oameni pe care îi întâlnești și vrei să-i ai în preajmă. Să-i iei cu tine, până la sfârșit. Oameni pe care îi îmbrățișezi și vrei să rămâi acolo. Pentru totdeauna. Oameni cu care te comporți firesc, nu e nevoie de nicio sforțare, impresionare, strategie. Pentru că poți fi tu. Cu toate cele. Poți vorbi orice, oricum, oricât. Poți avea conversații plăcute tăcând. Sunt oameni cu care îți vine să te duci în lume fără nicio teamă. Pentru că îți place să fii cu ei. Oricând și oriunde. Pur și simplu. Pentru că alături de ei te simți puternic. Bun și frumos.

Nu vreau să locuiesc în orașe pe care nu le simt aproape, în ideea că mă voi obișnui cu timpul.
Nu vreau să stau în case neprimitoare, reci, ostile cu speranța că poate voi ajunge să mă împrietenesc cu obiectele din ea, că o voi încălzi cu prezența mea.
Nu vreau să rămân lângă oameni care mă obligă să fiu altfel decât sunt. Oameni pentru care trebuie să lupt, oameni în prezența cărora mă simt stânjenită, urâtă și proastă.
Nu vreau să îmbrac haine frumoase în care nu mă simt confortabil, nici încălțări superbe care îmi fac răni la picioare.
Nu vreau să trăiesc cu iluzia că, dacă-mi doresc foarte mult, pot schimba oameni. Că eu mă pot schimba pentru alții.

Ieri am întâlnit un bărbat minunat. Îi plac foarte mult femeile tăcute și blonde.
Cred că e timpul să vorbesc mai puțin. Și să-mi schimb culoarea la păr.

Citiți și Unele povești au final surprinzător, de aceeași autoare.