Michelle LaVaughn Robinson Obama (născută pe 17 ianuarie 1964) este soția celui de-al patruzeci și patrulea președinte al Statelor Unite al Americii, Barack Obama.

S-a născut în South Side, Chicago, în cel mai sărac cartier, locuind într-un apartament cu două camere împreună cu părinții și frații săi. După cum a mărturisit într-un discurs, nimeni nu a încurajat-o și nu a crezut că ea s-ar putea ridica din sărăcie sau că ar putea urma o facultate. Cu toate acestea, a studiat sociologia la Universitatea Princeton și apoi Dreptul la prestigioasa Universitate Harvard.

În spatele unui bărbat de succes se află întotdeauna o femeie puternică.

A lucrat în domeniul privat, apoi la primăria din Chicago, devenind ulterior vicepreședinte al spitalului universitar. În 1992 s-a căsătorit cu Barack Obama, devenind Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii în 2009, atunci când soțul său a fost ales președinte.

Michelle Obama confirmă zicala că în spatele unui bărbat de succes se află întotdeauna o femeie puternică.

Susținătorii lui Michelle au asemănat-o cu Jackie Kennedy datorită eleganței sale.

Rămâne, însă, o prezență impresionantă nu doar prin eleganţa sa, ci și prin forța, tăria de caracter, siguranța, sinceritatea, empatia și creativitatea de care dă dovadă în discursurile sale, în care nu se teme să facă mărturisiri legate de copilăria sa marcată de sărăcie și discriminare, precum și acuzații cu privire la drepturile omului încălcate de Donald Trump. E suficient să asculți un singur discurs de-al ei și îți dai seama că ea a fost forța și sursa dinamismului și chiar a succesului lui Barack Obama.

Lucruri mai puțin știute din viața lui Michelle Obama
  • Acordă o importanţă deosebită dietei și exercițiilor fizice, practicând fitness, kickboxing etc.
  • A fost mentorul soțului ei atunci când erau avocați.
  • Este una dintre cele 3 Prime Doamne ale Americii care au  studii universitare, alături de Hillary Clinton și Laura Bush.
  • Îi place să joace Sudoku.
  • A fost pe coperta revistei Vogue de 3 ori, fiind remarcată pentru gustul ei pentru haine.
  • A devenit un fashion icon, inspirând milioane de femei prin eleganţa sa.
  • L-a convins pe soțul ei să renunțe la fumat în 2010.
  • Străbunicul ei a fost sclav.
  • Este cea mai înaltă dintre toate soțiile președinților Americii.
  • Îi plăcea să cânte la pian în copilărie.

În discursurile sale, de multe ori îi încurajează pe tineri să aibă speranța unui viitor mai bun, să muncească din greu și să lupte, în ciuda obstacolelor care vor apărea, în mod inevitabil. În ciuda limitelor care ne pot fi impuse de alți oameni. Să fie bine echipați atunci când vor fi dezamăgiți sau când vor eșua. Să aibă maturitatea de a se ridica și de a trece prin și peste dureri și pierderi. Să nu le fie teamă să eșueze.

Cartea ei, Becoming, tradusă în limba română, Povestea mea, continuă să inspire oamenii la fel de mult ca discursurile sale motivaționale, pline de căldură și sinceritate, de emoție și de putere deopotrivă, ceea ce denotă nu doar siguranță  de sine, ci și autenticitatea cuvintelor sale.

Puterea ei este de fapt și sursa succesului ei

Fie că o găsim în sala de gimnastică sau în curtea casei, alături de fiicele sale și soțul ei, în ținute informale în vacanțe sau strălucind într-o rochie Versace de mii de dolari, fie că o ascultăm în timp ce ține un discurs în fața a mii de oameni care au nevoie să audă că pot reuși doar învățând lecția după ce au eșuat, Michelle Obama este ea însăși, în toată veridicitatea caracterului său, greu încercat, dar puternic prin înțelepciune, răbdare, muncă și etică. Puterea ei este de fapt și sursa succesului ei.

Mie personal mi-ar plăcea să o văd în postura de președinte și sunt sigură că acest rol i s-ar potrivi ca o mănușă.

Cuplul Obama a fost votat cuplul anului 2018 și e suficient să vedem filmul inspirat din viața lor – Southside with you – ca să înțelegem încă o dată legătura puternică dintre ei.

Michelle Obama- probabil una dintre cele mai puternice și admirate femei din lume.

Citiți și j-f-kennedy-istoria-unui-asasinat-celebru-i/