Mister! Mare mister în cazul acestei femei cu un fizic atât de special – ea poate fi admirată laolaltă cu splendidele “regine” contemporane ale frumuseții. Practic, în lumea saturată de tipul «Barbie californian» , ea nu atrage atenția prin nimic spectaculos din punct de vedere fizic; talia ei este departe de a fi subţire, părul de un șaten nedefinit, are şi o deviaţie de sept vizibilă. Poate părea o apariţie incoloră şi fragilă într-o lume a bling-bling-urilor. Chiar dacă se apropie de șaptezeci de ani, Meryl Streep rămâne una dintre cele mai valoroase actriţe ale deceniilor 8-9 din secolul al XX-lea care şi-a continuat cursa, câştigând premii peste premii şi în anii 2000.

tumblr.com

Enigma se dezleagă dacă analizăm ceea ce se ascunde în spatele unei frumuseţi – deloc fatale -, ci o frumuseţe discretă, maternă, caldă şi învăluitoare. Actriţa are acel “ceva” care face ca cea mai mică emoţie să-i transfigureze chipul, ce se luminează pe loc de o pasiune cu totul și cu totul  deosebită – talent.

tumblr.com

Prin întreaga ei atitudine din ultimii ani,artista  omagiază tot ceea ce lumea modernă respinge în goana nebună după tinerețea isterică: frumusețea, căldura, pasiunea uitată, tandreţea (greu de conceput la unele vârste) femeii care ştie să preţuiască fiecare minut şi… umorul dublat de replica fină, inteligentă.

Meryl Streep întruchipează o frumuseţe pusă în umbră de idolii feminini ai acestui timp; chipul ei are însă o fineţe botticelliană, spiritualizată. Cheia succesului stă în “pofta” de roluri mereu noi, diverse şi un mariaj echilibrat.

Actriţa explica astfel longevitatea mariajului său: “Am știut că sunt făcută pentru a avea o familie și am găsit partenerul ideal. Există urcuşuri şi coborâşuri, momente dificile, o provocare permanentă.”
Mamma Mia, what a Woman!

Via WebCultura