Iată un interviu cu celebra actriță, realizat de jurnaliștii de la revista „The Talks”.

Vă place să gătiți?

Uneori îmi place, alteori nu suport! De multe ori am început să gătesc și apoi îmi ziceam „Doamne ferește!” și aruncam compoziția la gunoi. Până la urmă, mereu se poate comanda o pizza. Când copiii mei erau foarte mici, aveam o bucătăreasă angajată, aveam cine să facă de mâncare. De câțiva ani nu mai am bucătăreasă și trebuie să mă descurc singură. Și cred că mă descurc destul de bine, dar, când erau mici, era greu să lucrez, să mă ocup de situația lor școlară și să mai și gătesc.

moviechopshop.com
În filmul Julie&Julia

Și ce vă place cel mai mult să gătiți, care este specialitatea dumneavoastră?

În ultimul timp, am făcut foarte multe paste! Sunt foarte multe gusturi neobișnuite pe care le poți combina. La început făceam pentru că le plăcea copiilor mei, dar de la un timp au început să-mi placă foarte mult și mie.

„Cred în puterea râsului! Cred că îi puteţi dezarma pe oameni dacă îi faceţi să râdă!”

Cum combinați o carieră foarte obositoare cu rolul de mamă?

Am avut mare noroc să găsesc un soț deosebit! A fost și este un mare ajutor pentru mine. Și desigur, trebuie să ai abilități organizatorice foarte bune! Viața mea este ca o afacere, trebuie să planific absolut totul!

Ce părere aveți de faptul că și copiii dumneavoastră au ales actoria?


The Gummer girls: Louisa, Grace, Mamie and Meryl la premiera filmului „The Devil Wears Prada” ~ 2006

Sunt mândră că fiicele mele au ales actoria, dar mă și tem pentru ele, pentru că știu din experiență că vor exista și momente dureroase, și nu e ușor să știu că vor avea de suferit. Dar este o carieră glorioasă și le felicit!

m.zimbio.com

Ce vă face fericită?

Tot ceea ce ne face cu adevărat fericiți sunt lucruri destul de simple: iubire, sex și mâncare! Totul altceva – putere, influență, forță – poate suprasolicita ceea ce este important în viață. Dar, atâta timp cât aveți hrană și adăpost deasupra capului, dacă sunt luate în considerare necesitățile, ceea ce ne face fericiți pe deasupra sunt tot lucrurile simple.

„Nu mă înţeleg cu persoanele care nu ştiu cum să îţi facă un compliment sau să te încurajeze în momentele dificile.”

m.zimbio.com
Golden Globe Awards, 2017

Ați colaborat cu toată „crema” Hollywood-ului! Care este regizorul dumneavoastră preferat?

Nu am un regizor favorit, așa cum nu am o culoare preferată sau nu am o mâncare preferată. Îmi place totul. Au existat regizori cu care nu mi-a plăcut să lucrez, dar, în cea mai mare parte, realizez că am avut ocazia să lucrez cu unii dintre cei mai mari regizori ai lumii.

Mai aveți din când în când teamă de câte un rol?

Nu poți să-ți faci treaba și să-ți fie frică. Te poți încurca într-o conferință de presă, dar nu te poți teme când îți faci treaba, pentru că altfel nu va funcționa.

ilymail.co.uk

Și iată o declarație importantă pe care ar trebui s-o citim cu atenție:

Nu mai am răbdare pentru anumite lucruri, nu pentru că am devenit arogantă, ci pur și simplu pentru că am ajuns într-un punct în viața mea în care nu vreau să pierd mai mult timp cu lucruri care mă nemulțumesc sau mă dor. Nu am răbdare nici pentru cinism, critici excesive și rugăminți mincinoase. Am pierdut voința de a îi mulțumi pe cei care nu mă plac, de a îi iubi pe cei care nu mă iubesc și de a zâmbi la cei care nu doresc să zâmbească pentru mine.

Nu mai pierd nici măcar un minut din viața mea pentru cei care mint sau doresc să manipuleze. Am decis să nu mai accept pretențiile, ipocrizia, lipsa de onestitate și laudă ieftină. Nu vreau să mai tolerez erudiția selectivă și nici aroganța academică. Nu accept nici bârfele populare. Nu-mi place conflictul și nici certurile dureroase. Cred într-o lume a contrariilor și de aceea evit oamenii cu personalități rigide și inflexibile.

În prietenie, urăsc lipsa de loialitate și trădarea. Nu mă înțeleg cu persoanele care nu știu cum să îți facă un compliment sau să te încurajeze în momentele dificile. Mă plictisesc exagerările și am dificultăți în a-i accepta pe cei care nu iubesc animalele.

Și, cel mai important, nu am răbdare cu cei care nu merită răbdarea mea.

(După unii comentatori, aceasta i-a fost atribuită, se pare, în mod eronat, ea aparținând lui José Micard Teixeira, autor si life coach, după altă sursă.)

Citiți și John Travolta: Trăiește și iubește în fiecare zi, de același autor…