Citim basme, privim filme science-fiction și parcă ne dorim cu ardoare să ne pierdem mintea într-o realitate de acel fel. Vrem ceva ireal, vrem aventură, vrem sentimente duse la extrem, vrem nebunie, vrem intensitate maximă. Alergăm după fericire necontenit și vine o zi când o găsim.
Vine o clipă când ne dăm seama că fericirea de până acum a fost nimic în comparație cu ceea ce simțim astăzi. În acest moment simțim totul, râdem din toți porii, strigăm până rămânem fără voce, bucuria din interior.
O auzi! Chiar tu! Dada, tu, cel de acolo, ascuns în spatele zâmbetelor cuceritoare, al cuvintelor timide, al elanului pe care greu îl construiești zi de zi pentru a da afară cântecul lăuntric al speranțelor neirosite în trecutul tumultuos. Vorbiți în rime și ritmuri neobosite, vă surprindeți cu rânduri ce vă lasă fără replică. Ești de neoprit, insiști să-i fii glas în fiecare dimineață și gând în fiecare seară.
Îți simte ezitarea, vede pașii pe care îi faci către ea. Unde vrei să ajungi? Ce ușa vrei să deschizi? Poarta fericirii ei nu este pentru oricine, dragul meu! Luptă necontenit să găsești cheia ce va deschide, de fapt, ușa împlinirii tale pe care o visezi noapte de noapte, dar pe care o uiți.
Te lași pradă realității imediate, te ascunzi în spatele „ne-visării” crezând că aceasta reprezintă liniștea după care tânjești.
Știi, viața alături de ea va fi un vis pe care îl va construi tacticos pentru ca tu să nu uiți niciodată că îngerii sunt printre noi. Zburați permanent printre nori și castele ale bucuriei și priviți lumea altfel. Liniștea este cel mai ușor sentiment pe care îl țineți amândoi în palme.
Acum, asta vă oferiți unul altuia. Calmul respirației prin apeluri ce nu ați vrea să se termine niciodată. Unitatea voastră de timp, ca reper, este ora la care telefonul sună pe birou și vedeți numele celuilalt. Ce bucurie!
Este cineva în lumea aceasta căruia îi este dor de tine, sub orice fel de formă, de vocea ta, de gândul tău, de zâmbetul tău, de tine în întregul tău perceptibil și imperceptibil, simțit printr-un cumul de mesaje transmise unitar prin felul de a fi, prin detalii care pot fi văzute doar de ochii sufletului pereche.
Aceasta este fericirea de acum, reacțiile și alintările inconștiente, dar venite de undeva de unde niciunul dintre voi nu știe. Un miracol! Da, da!
Farmecul îmbrățișează distanța, mesajele, sentimentele. Nu lupta doar pentru bucuria de astăzi, ci pentru exaltarea, intensitatea, nebunia și iubirea unei vieți întregi!
Citiți și Fără muzică, viața ar fi o greșeală….