Există o mulțime de idoli care a împodobit ecranele mari și mici, a stârnit valuri de admirație, emoție și a înaripat vise. Unii dintre aceștia, însă, au strălucit mai tare. S-au cuibărit mai adânc în memorie, în impresii, au îngroșat firul istoriei.

John Travolta (n. 18 februarie 1954, Englewood, New Jersey, Statele Unite) a fermecat multe inimi la ”vremea sa”. Continuă s-o facă, vremea l-a împlinit, timpul a acționat ca asupra unui vin bun, maturitatea îi conferă acum acea ținută acompaniată de distincție și credibilitate.

Emană siguranță, iar naturalețea care-l îmbracă în haina modestiei îi dă și aerul tânăr, fără griji mărunte – doar o gravitate chibzuită atunci când e cazul -, căci viața i-a fost un profesor sever.

Începând din anii ’70 și până astăzi, Travolta a marcat semnificativ fiecare decadă, evoluând, transformându-se în ritmul și armonia timpurilor, dând momentului prospețimea și însemnătatea actualității.

Despre el se poate vorbi atât la trecut cât și la prezent, cu aceeași intensitate.

Probabil că nu mai trebuie spus cine este John Travolta, dar este tonic să ne amintim din când în când, cu ocazia zilei de naștere, doar motivul pentru care acest bărbat este iconic atât ca actor cât și ca personalitate. 

Pentru fanii de școală veche, John Travolta a intrat în viața lor la TV cu Welcome Back Kotter, Carrie, Saturday Night Fever și Grease. A fost nominalizat pentru prima oară la Oscar și Globul de Aur pentru rolul din blockbusterul Saturday Night Fever, care a dat naștere fenomenului disco la sfârșitul anilor 1970.

Nu mai departe de anii ’80, Travolta e cunoscut pentru Urban Cowboy, Blow Out sau Look Who’s Talking.

Șirul de hituri din anii ’90 a răsplătit munca dedicată și creativă a artistului: începând cu nonconformistul și surprinzătorul Pulp Fiction și a doua sa nominalizare la Oscar pentru actorie, apoi continuând cu Get Shorty, Primary Colors, Battlefield Earth, Wild Dogs, American Crime Story, Broken Arrow și Face/Off.   

 

Realizările anilor 2000 au venit în avalanșă, Swordfish, Hairspray sau In A Valley of Violence, portretizarea lui Robert Shapiro – nominalizată la Emmy – în prima iterație a American Crime StoryThe People vs. O.J. Simpson. Există și Gotti, unul dintre cele mai ne-apreciate filme din 2018.

Un lucru pe care fiecare dintre aceste roluri îl are în comun este acela că Travolta nu a făcut niciodată jumătate din drum prin niciunul dintre ele.

 

La participarea sa la cel de-a XIV-lea Festival de Film de la Roma din octombrie 2019, actorul american s-a declarat mândru de a fi jucat într-o mare varietate de filme, chiar atemporale sau atipice. Travolta a fost recompensat cu Premiul pentru cel mai bun protagonist, pentru interpretarea sa magistrală din filmul „The Fanatic”.

 

Personalitate fascinantă, cu fațete de o diversitate năucitoare, John Travolta a mărturisit, tot atunci, că pasiunea sa pentru dans e nestinsă, subliniind că îi place în continuare să danseze, așa cum o dovedeşte participarea sa în videoclipul piesei „3 to Tango” (a cântăreţului Pitbull), în care se dezlănțuie pe ritmurile tangoului.

O carieră monumentală, un actor, cântăreț și artist de mare anvergură, un om despre care vom mai vorbi.

So you know what I’m gonna do? I’m gonna do something really outrageous, I’m gonna tell the truth.” John Travolta


foto pinterest.com

Citește și Viva el Tango

Imaginile au rol pur ilustrativ!