Ioana Maria Stăncescu la Sibiu – lansare de carte & sesiune de autografe

Editura Trei și Librăria Humanitas Sibiu (Str.Nicolae Bălcescu nr.16) vă invită vineri, 21 iunie, începând cu ora 18:00, la evenimentul de lansare a cărții „Tăcerea vine prima”, cel mai nou roman scris de Ioana Maria Stăncescu, apărut în colecția de Autori români a Editurii Trei, bestseller la Bookfest 2024.

Autoarea va intra în dialog cu Radu Vancu, scriitor și traducător. Întâlnirea se va încheia cu o sesiune de autografe.

„Tăcerea vine prima” vorbește despre trauma unei familii contemporane şi despre blocajele de comunicare dintre mai multe generații de femei. Când tăcerea se instalează într-o familie, toate comportamentele sunt creatoare de traume. Singura soluție pare să fie depășirea fricii și deschiderea rănilor.

„Carte a mamelor, matrioșkă a generațiilor, în care singurătatea, înstrăinarea și tăcerea sunt moșteniri de familie, povestea contemporană a Dorei reușește să fie, în ciuda temei, o carte de-­a dreptul luminoasă, îmbrăcată într­-o rochie colorată de vară, amintind de Siri Hustvedt și celebra sa O vară fără bărbați.

Unicul bărbat prezent în poveste este de fapt o absență – pe care Dora o transformă, cu naturalețe, stângăcie atașantă și șarm, în promisiune. Mai există însă o altă absență, mai subtilă și mult mai dureroasă decât a bărbatului, iar acolo mi se pare că stă cu adevărat miza acestei cărți de o frumusețe discretă, pictată în pasteluri.” -Veronica D. Niculescu

 

 

Ioana Maria Stăncescu s-­a născut la București, în 1975, și a studiat limba și literatura franceză la Universitatea București.

Lucrează ca realizator la Radio România Internațional. Debutează în 2020 cu „Tot ce i-am promis tatălui meu” (apărut la Editura Trei), roman nominalizat la Premiile „Sofia Nădejde” pentru literatură scrisă de femei, categoria Debut Proză, și laureat la Festival du Premier Roman Chambéry, 2021.

Radu Vancu: Să ne revedem sănătoși!