Recunosc, mă simt mai bine dacă (îmi) citesc în fiecare zi horoscopul.

Chit că sunt aceleași idei, aceeași psihologie motivațională care rulează la nesfârșit, încât am ajuns să le învăț pe de rost. Nu, nu fac bășcălie de horoscop, știu că e treabă serioasă, dar… probabil sunt eu prea addicted, cum s-ar spune… Îmi place să știu de ce să mă feresc, iar aici cam are dreptate: de tot ceea ce nu face bine oricui:)

Adevărul este că lectura horoscopului are foarte multe avantaje. În primul rând pentru că te obligă să citești, iar cititul face bine oricând, oricum, în orice poziție sau emisferă. Apoi, să enumerăm succint și alte beneficii, cum ar fi sentimentul de confort și apartenență pe care ți-l dă, creând o punte între lumea interioară și cea cosmică; faptul că e un subiect de discuție, mai ales acum, când toată lumea stă cu ochii în telefon, horoscopul devine un excelent ice-breaker (în contexte sociale sau la întâlniri noi, discuțiile despre semnele zodiacale pot deschide ușa spre conversații mai profunde, oferind un teren neutru și amuzant pentru schimburi de idei). Apoi, ca factor motivațional, predicțiile pozitive sau promisiunile de schimbări favorabile pot servi drept o sursă de speranță și optimism, așa că pentru mulți, această speranță este un impuls să continue să depună eforturi în viața de zi cu zi, chiar și când vremurile sunt grele. Citirea horoscopului poate aduce o alinare, un moment de evadare din realitatea cotidiană. Este o formă de escapism benign, care poate reduce stresul. Scutești banii de psiholog, cum ar veni.

Mixed art based on Lord Frederic Leighton’s painting, “Solitude”. (pinterest.com)

În plus, horoscopul încurajează auto-reflecția, deoarece persoanele sunt adesea stimulate să mediteze la trăsăturile de personalitate sau la evenimentele vieții lor asociate cu semnul lor zodiacal. Ca să te ferești de necuratul, trebuie să te cunoști întâi – pe tine însuți, cum ar spune Socrate. Nimic mai adevărat. Acest lucru poate fi util în dezvoltarea personală și în înțelegerea de sine. Mai mult, îți oferă sentimentul (iluzia) că îți poți controla destinul, ceea ce e fantastic până în momentul în care te dai cu capul de pragul de sus.

Nu în ultimul rând – desigur, mai putem enumera și alte avantaje ale horoscopului, dar alta e miza noastră ACUM – horoscopul poate fi o sursă de divertisment. Amuzamentul provocat de predicții neașteptate sau incompatibilitățile amuzante între diferite semne poate fi o sursă de bucurie și râs.

Asta vrem și noi acum, la ceas de seară, când se aliniază planetele. Iar dacă va fi să credeți, bine, dacă nu, nu. Numai să ne scrieți neapărat în comentarii dacă mai vreți sau nu – să râdeți sau/și să citiți horoscopul, evident.

Așadar, iată ce ne/vă/îi așteaptă în noiembrie.

Berbec: Ai avut planuri mari de cucerire a lumii? Ei bine, noiembrie spune „stai puțin”. E posibil să te trezești că cea mai mare realizare a lunii să fie că ai reușit să nu scapi nicio dată telefonul în toaletă, dacă te prinde nevasta. Felicitări, Berbecule, ești un campion al coordonării motrice! Citatul zodiei: „Dansezi? Eu sunt Berbecul; deci, dacă te rog să faci pasul de pe stânga pe dreapta, ar fi bine să nu fie un pas în spate.”

Taur: Ești pregătit să devii magnetul social… al animalelor de companie din vecinătate. Câinii vor lătra cu admirație, iar pisicile… ei bine, pisicile tot nu-ți vor da atenție. Dar măcar vei avea o simțire specială cu hamsterii! În dragoste, e posibil să ai mai mult succes dacă oferi complimente ca „esti mai dulce decât toată treaba aia cu Black Friday”. Citat: „Un Taur va face totul la timp; timpul lui, nu al tău.”

Gemeni: Acesta este momentul tău să strălucești… sau măcar să scânteiezi puțin. Cariera ta va lua o întorsătură neașteptată când șeful tău îți va cere să explici meme-urile. În dragoste, vei descoperi că partenerul tău are un umor ciudat, râzând la glumele tale serioase și rămânând serios când glumești. Pregătește-te pentru confuzie! Citatul: „Am discutat cu mine însumi și am amândoi ajuns la concluzia că suntem minunați.”

Rac: Racule, vei avea o lună emoțională, dar cine are nevoie de stabilitate emoțională când ai Netflix și o pătură confortabilă? În plus, cine știe? Ai putea să găsești dragostea vieții tale în secțiunea de comentarii a unei rețete de prăjituri pe un site de cooking. Lumea e plină de surprize! Citatul: „Acasă este acolo unde Wi-Fi-ul se conectează automat.”

Leu: Ah, Leule, este timpul să-ți pui în practică abilitățile de lider. În special atunci când vine vorba de a conduce coada la supermarket sau de a organiza cine face ce la masa de Sfinții Mihail și Gavril. Toată lumea se va aștepta la carisma ta obișnuită, deci nu dezamăgi purtând pijamalele în ziua de Black Friday. Citatul: „Dacă nu poți să faci să răsară soarele, fii soarele. Și dacă e noapte, atunci fii o petrecere cu lumânări.”

Citiți și Femeia Leu, zodie de FOC

Fecioară: Noiembrie este o lună excelentă pentru a-ți sorta șosetele după gradul de uzură și pentru a planifica cum să te sustragi de la curățenia de după sărbători. Pe plan amoros, stelele sugerează să îți aștepți partenerul cu o listă de lucruri de făcut. Nu spune că nu te-am avertizat că va fugi. Citatul semnificativ pentru zodia ta: „Ordinea este pur și simplu aranjamentul optim al oportunităților noastre de a face o alegere greșită.”

Balanță: Draga Balanță, în această lună, vei găsi echilibrul perfect între a mânca sănătos și a devora tot ce-ți stă în cale. Te-ai gândit la o carieră în echilibrism? Poate că e momentul. În dragoste, amintește-ți că a da cuiva ultima felie de pizza este un gest romantic echivalent cu o mie de cuvinte de dragoste. Citatul tău: „Viața este tot despre echilibru. De aceea comand desert la fiecare masă.”

Scorpion: Scorpionule, noiembrie este luna ta! Pregătește-te să te înțepi singur cu acel sarcasm ascuțit de care ești atât de mândru. Și nu uita, o privire misterioasă poate compensa pentru faptul că ai uitat să cumperi cadouri pentru toată lumea. Citatul sărbătoriților: ”Nu e nevoie de răzbunare, uneori trebuie să lași karma să-și facă numărul…”

Săgetător: Călătoriile interioare sunt la modă în noiembrie, Săgetătorule. Dar, din păcate, nu se dau mile de zbor pentru ele. Ești un spirit liber, așa că este posibil să te trezești planificând o escapadă în exotica cameră de zi, cu o excursie aventuroasă până la frigider. Citatul: „O minte deschisă are întotdeauna loc pentru aventură… și poate încă o felie de pizza.”

Capricorn: Se spune că banii nu aduc fericirea, dar în noiembrie vei descoperi că a plăti facturile la timp aduce un soi de bucurie stranie. Pe plan sentimental, îți recomandăm să păstrezi romantismul pentru zilele în care nu ai deadline-uri. Partenerul tău va aprecia atât gândul, cât și Google Calendar-ul organizat. Citatul tău: „Secretul succesului este să fii o enigmă; așa că, chiar și atunci când pierzi, oamenii se vor întreba dacă nu cumva ai câștigat.”

Vărsător: Vărsătorule, noiembrie este luna în care vei realiza că a fi unic înseamnă uneori a fi ciudat pentru restul lumii. Dar nu te îngrijora, ciudățenia ta va fi în trend cândva, probabil în anul 3023. În dragoste, a fi nepredictibil înseamnă uneori a uita de date importante… deci pune-ți o alarmă pentru asta. Citatul tău: „Fii unicul, fii diferitul, fii nebunul. Oricum toți ceilalți sunt deja luați.”

Pești: Luna aceasta, Peștii vor fi… Hei, Pești, vă ascultați? Păreți un pic distrași. Oh, înotați deja în adâncurile imaginației voastre. Ei bine, când reveniți, știți că lumea reală vă așteaptă cu muncă, responsabilități și… Oh, deja ați plecat din nou. Citatul peștilor: „Realitatea este doar o iluzie, și încă una foarte persistentă. De aceea am ales să ignor alarmele.”

Un horoscop serios (!) aveți la ASTROCAFE

Despre berbeci, numai de bine…