Citim de pe Catchy.ro horoscopul anului care vine, interpretarea felului în care se aliniază planetele îi aparține Mihaelei Dicu, pe care o găsiți aici.

Ce-a fost, a fost…

2018 a fost un an complicat. Majoritatea planetelor lente s-au aflat în semne dominatoare, rigide, aspre, lipsite de empatie și spirit cooperant. În plus, Venus și Marte, care retrogradează cel mai rar, s-au găsit să retrogradeze amândoi în același an. Climatul general a fost crispat și poticnit, iar lucrurile au ieșit rareori cum fuseseră plănuite. Fiecare s-a descurcat cum a putut și, cu toate că au existat și realizări, senzația predominantă a fost de strădanie, incertitudine, frustrare, limitare. Dar ce-a fost, a fost! Prin comparație, 2019 se anunță mai bun, cel puțin în ceea ce privește starea de spirit.

Cu JUPITER ÎN SĂGETĂTOR, tot înainte!

După ce a stat 13 luni ca pe coji de nucă în Scorpion, Jupiter a intrat în propria lui zodie, în noiembrie 2018, unde va rămâne până în decembrie 2019. Săgetătorul este casa lui Jupiter, domiciliul său. Prin urmare, aici planeta se manifestă cu toată puterea, în toate domeniile care-i sunt familiare.

Jupiter semnifică expansiunea și prosperitatea. Este dornic de măreție, cunoaștere, progres și bunăstare. Deviza lui e „mai mult, mai departe, mai bun”. Are aspirații înalte, e generos, vesel, optimist, pozitiv și norocos Tradiția îl numește „Marele Benefic”. E interesat de mediile academice și universitare, de publicistică, medicină, finanțe, economie, etică, legislație, cultură, spiritualitate și religie. Îl atrag străinătatea, călătoriile îndepărtate, explorările, cucerirea de noi teritorii, aventura, experiențele inedite, sportul, riscul și speculațiile. Aduce șansă și ne invită să ne lărgim orizontul. Cu el alături, străbatem un an mai avântat, mai exuberant, care pentru mulți deschide drumuri promițătoare…

De generozitatea jupiteriană beneficiază în 2019 mai ales Săgetătorii, apoi, în ordine: Berbecii, Leii, Balanțele și Vărsătorii. Acești vor avea ocazia să avanseze, să prospere, să călătorească, să nimerească în conjuncturi favorabile, să se simtă mai bine în pielea lor. La fel și Gemenii, Peștii și Fecioarele, dacă au grijă să rămână cu picioarele pe pământ. Dar fiecare dintre noi va constata că lucrurile merg mai ușor, că găsește soluții sau este protejat într-un sector al vieții: profesional, financiar, sentimental, intelectual, fizic etc.

Jean Lurcat – Cucerirea spațiului

CAREUL JUPITER-NEPTUN. Atenție la capcane!

Așadar, cu Jupiter în Săgetător, lucrurile ar trebui să evolueze curajos și pozitiv. Și probabil că așa se va întâmpla în multe cazuri. Totuși, nu poate fi ignorată influența neptuniană distonantă: în 2019 Jupiter în Săgetător face nu mai puțin de 3 careuri exacte cu Neptun din Pești, ceea ce aruncă un văl ușor de nebulozitate asupra întregului an. Chiar dacă aduce șansă și oportunități, Jupiter are o înclinație către exagerare și imprudență care, alimentată de iluziile neptuniene, poate duce la decizii sau acțiuni neinspirate. Sub aspect negativ, Neptun este maestrul idealismului, iluziei, confuziei, echivocului, escrocheriei, fraudei, ilicitului, imoralului, distorsionării adevărului. Îi amăgește și îi induce în eroare cu ușurință pe cei prea încrezători, îi debusolează pe cei dezorganizați și neglijenți. Careul Jupiter-Neptun îi poate afecta mai ales pe Pești, dar și pe Săgetători, Fecioare și Gemeni. Mai ales, dar nu exclusiv. Combinația poate încurca socotelile oricui într-un domeniu sau altul de viață.

Careul Jupiter-Neptun. Când Mercur își bagă coada

Chiar dacă aspectele exacte dintre Jupiter și Neptun se petrec în ianuarie, iunie și noiembrie, probabil că perioada cea mai predispusă la derută, haos, percepții false și erori de apreciere se va situa între 10 februarie și 17 aprilie. Atunci Mercur, planeta rațiunii, comunicării și îndemânării, se află în Pești (zodia în care se simte cel mai inconfortabil), unde va și retrograda (5-28 martie). Între februarie și aprilie Mercur va execută trei conjuncții cu Neptun și trei careuri cu Jupiter, amplificând efectele careului Jupiter-Neptun. În aceste luni se recomandă un efort suplimentar de stimulare a logicii, obiectivității, concentrării, rigurozității și spiritului de organizare, precum și mai multă luare-aminte în privința deciziilor. Sunt vizați în mod particular Peștii, Gemenii, Fecioarele și Săgetătorii, dar oricine poate cădea în capcană, dacă nu deschide bine ochii. Intervalul sporește neatenția și neîndemânarea, cu un risc mărit de accidente sau incidente diverse. Poate fi însă inspirat din punct de vedere creativ-artistic și împlinitor pentru cei care se dedică acțiunilor caritabile.

Citiți continuarea articolului pe Catchy.ro, accesând link-ul aici.