Cele mai frumoase femei ale lumii sunt acelea care au știut să-și folosească la maxim atuurile feminine, neprecupețind niciun moment din a-și devota viața carierei lor. Printre topurile lumii, am regăsit multe figuri celebre, dar și actrițe sau fotomodele intrate recent pe listele „scurte”. Fiecare dintre noi putem adăuga, după preferințe, și altele, ținând cont de faptul că „oricine are abilitatea de a vedea frumusetea nu va îmbătrâni niciodată.”, după cum spunea  Franz Kafka.

Lupita Nyong’o (n. 1 martie 1983)

Nu contează din ce parte a lumii ești, visele tale se pot îndeplini.”

Pentru rolul său în “12 Years a Slave”, Lupita Nyong’o a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în 2013, devenind prima actriță africană care a câștigat un premiu și prima actriță din Kenya care a câștigat un asemenea premiu. De asemenea, această performanță s-a întâmplat să o catapulteze în vârful fiecărei reviste glossy din lume în listele „celor mai bine îmbrăcate” și „celor mai frumoase” femei din lume, unde a rămas de atunci. 

Blake Lively ( n. 25 august 1987)

„Cel mai puternic lucru pentru femei este nu doar să fie beneficiarele schimbării, ci să fie agenţi ai acesteia.”

Rolul descoperitor al lui Lively a apărut în drama adolescentină “Gossip Girl”, iar în timpul filmărilor a fost împreună cu iubitul său de pe ecran – viața imitând arta, nu-i așa? De atunci a apărut în mai multe filme, printre care o reprezentație impresionantă a fost în “The Shallows. Între timp, s-a căsătorit cu Ryan Reynolds. Un om norocos. 

Zoë Kravitz (n. 1 decembrie 1988)

„Frumusețea se naște din aprecierea propriei persoane. Când te iubești pe tine însăți, atunci ești cea mai frumoasă.”

Actriţa a moştenit și talentul muzical al tatălui ei, Lenny Kravitz. Zoë Kravitz a apărut recent în serialul de succes „Big Little Lies, devenit celebru în întreaga lume. De asemenea, poate croșeta, ceea ce este drăguț. 

Emma Watson ( n. 15 aprilie 1990)

„Nu vreau ca teama de eşec să mă oprească de la a face ceea ce-mi pasă cu adevărat.”

Cea mai bună prietenă a lui Harry Potter, milionară, actor, filantrop, avocat pentru egalitatea de gen și fondator global al Clubului de Carte (cool, hei?). 

Brigitte Bardot (n. 28 septembrie 1934)

„Fiecare vârstă poate fi încântătoare şi fermecătoare, cu condiţia să trăieşti în ea.”

 A fost o actriță, model și unul dintre cele mai mari simboluri sexuale din anii 50 și 60, înainte de a deveni o activistă pentru drepturile animalelor și – într-o oarecum regretabilă pasă – o condamnată incitantă la ură de rasă în anii următori. 

Audrey Hepburn ( 4 mai 1929 – 20 ianuarie 1993 )

„Pentru a avea ochi frumoşi, uită-te după ce e bun în alţii; pentru a avea buze frumoase, spune doar vorbe bune; iar pentru a avea ţinută, mergi cu convingerea că nu eşti niciodată singură.”

„Nu înțeleg de ce oamenii mă văd frumoasă”, actrița britanică – considerată una dintre cele mai mari vedete de pe ecran din toate timpurile – aparent obișnuită să-i spună fiului ei, ceea ce duce la întrebarea evidentă: ce speranță există pentru oricare dintre restul dintre noi? 

Natalie Portman ( n. 9 iunie 1981)

„Minciuna este cea mai mare distracţie pe care o poate avea o femeie fără să-şi dea hainele jos.”

Actriță câștigătoare la Oscar și absolventă a Universității Harvard, Natalie Portman este o persoană talentată, care este, de asemenea, una dintre marile frumuseți ale erei moderne a celebrităților.  Este și o regizoare promițătoare acum. Așteptați-vă să vindece cancerul în jurul anului 2035. 

Freida Pinto ( n. 18 octombrie 1984)

„Cred că e extrem de important să fii mândră de originile tale, cu atât mai mult cu cât porți în mod vizibil trăsăturile acelei nații.”

Slumdog Millionaire”, care a câștigat premiul Oscar în 2008, a fost un film extrem de apreciat: a lansat cariera Freidei Pinto. De atunci, îndrăgită de revistele de modă, este considerată, de asemenea, în țara de origine, drept „probabil cea mai mare stea din India”. 

Jessica Chastain (n. 24 martie 1977) 

„Cred în semnele care ni se arată. Dacă ești deschis tuturor întâmplărilor vieții, vei găsi o cale incredibilă.”

În ultimii 5 ani, Jessica Chastain și-a stabilit faima ca una dintre cele mai talentate și versatile actrițe care lucrează astăzi în industria cinematografică.

M.I.A (n.  18 iulie 1975)

„Mă simt precum o oglindă care reflectă percepția celorlalți despre mine.”

Mathangi Maya Arulpragasam, născută în Londra, este o persoană creativă: rapper, cântăreaţă, compozitoare, producătoare de înregistrări, regizor, artist vizual, activistă, fotograf și designer de modă. Oh! – și un model. Natural. 

Ursula Andress ( n. 19 martie 1936)

„Nu am timp să mă gândesc la vârstă. Sunt atât de multe lucruri de făcut.”

Cunoscută sub numele de fetița Bond originală, care a jucat alături de Sean Connery în “Dr. No”, intrarea lui Ursula Andress în acel film drept „Honey Ryder the shell diver” a fost votată no. 1 „cel mai sexy moment dintr-un film” într-un sondaj Channel 4, vreo patruzeci de ani mai târziu. „Acest bikini m-a transformat într-un succes. Ca urmare a rolului din “Dr. No”, ca prima fată Bond, mi s-a dat libertatea de a-mi lua alegerea viitoarelor roluri și de a deveni independentă financiar”, a spus ea mai târziu. 

Monica Bellucci (n.  30 septembrie 1964)

„A fi actriță reprezintă sublimul feminității.”

Începând cu cariera de model, Monica Bellucci s-a îndreptat spre actorie la începutul anilor 90. Poate o cunoașteți dim rolul filmului “The Matrix Reloaded, Enter the Matrix” sau “The Matrix Revolutions” – toate filmele Matrix care nu sunt “The Matrix”, practic – sau pentru a face titluri mai degrabă patronante drept „cea mai veche fată Bond vreodată” din Spectrul 2015.

Beyoncé ( n. 4 septembrie 1981)

„Femeile trebuie să muncească mai mult pentru a reuşi în această lume. Mă enervează teribil că femeile nu primesc aceleaşi oportunităţi ca şi bărbaţii sau aceleaşi sume de bani.”

Există puține lucruri noi despre Beyoncé Giselle Knowles-Carter, probabil cea mai puternică celebritate feminină din lume. Muzician celebru, femeie de afaceri și activistă, în timpul liber, îl face pe Jay-Z să pară cel mai norocos bărbat din lume. 

Halle Berry ( n. 14 august 1966)

„Primul pas este definirea clară a ceea ce eşti, pentru că, fără să ştii acest lucru, nimic bun nu ţi se va întâmpla.”

2002 a fost Marele An al lui Halle Berry, când a câștigat un Oscar pentru cea mai bună actriță pentru “Monster’s Ball” și a avut o credibilitate suficientă pentru a fi un sex simbol în “Swordfishand “Die Another Day”, ceea ce a făcut ca Swordfish să arate ca Citizen Kane . Oricum – apoi au apaărutCatwoman” și “Cloud Atlas” și o mulțime de alte prostii și acum este probabil mai cunoscută ca arătând mai bine cu părul scurt decât orice altă femeie din istorie. 

Marilyn Monroe ( 1 iunie 1926 – 5 august 1962 )

„Învaţă din ziua de ieri, trăieşte în ziua de azi şi speră pentru ziua de mâine.”

Niciun nume nu este sinonim cu frumusețea feminină decât Marilyn Monroe, sirena din anii ’50 a cărei viață publică plină de farmec a întunecat o viață privată adesea tragică. În ciuda rolurilor stereotipului „blondei proaste” cerut de epoca ei, în afara camerei de filmare, ea a fost integrantă în construirea propriei sale cariere și în 1954 și-a fondat propria companie de producție de film pentru că era nemulțumită de ofertele derizorii ale marilor studiouri. 

Marine Vatch (n. 9 aprilie 1991)

”Și nuditatea este o vestimentație.”

Ei spun că nu există frumusețe precum o frumusețe franceză (francezii sunt cei care spun asta, apropo), iar în cazul actriței Marine Vacth ar putea avea un punct. Vedeta a jucat în Jeune & Jolie („Young and Beautiful”), privirea ei ascunsă a împodobit scurt părțile autobuzelor și stațiilor de metrou din Londra provocând mai mult de câteva coliziuni de navetă. 

Scarlett Johansson (n.  22 noiembrie 1984)

„Unul dintre cele mai bune lucruri pe care o femeie vrea să le audă e că este sexy.”

S-a remarcat prin rolul ei din filmul “The horse whisperer” (1998), regizat de Robert Redford, devenind una dintre cele mai solicitate tinere actrițe de la Hollzwood, după criticile favorabile primite pentru rolurile din “Ghost World”, “Lost in Translation” ( care a rulat în România sub titlul de “Rătăciţi printre cuvinte”) și “Girl with a Pearl Earring. 

Miranda Kerr (n.  20 aprilie 1983) 

„Cu toții avem aripi, dar cel mai important este curajul de a zbura.”

Este un fotomodel australian, care, de la vârsta de 13 ani, a început să pozeze ca model. Ea a lucrat, printre altele, pentru agențiile Victoria’s Secret și Maybelline. 

Carey Mulligan (n.  28 mai 1985)

„Nu cred că ar trebui să strici vreodată viaţa altor persoane în folosul tău.”

Carey Hannah Mulligan este o actriță engleză. A debutat în teatru în 2004, în piesa “Forty Winks” a lui Kevin Elyot din 2004. În film, a debutat în “Mândrie și prejudecată” din 2005, în care a jucat rolul lui Kitty Bennet. În 2007, ea a jucat in filmele de televiziune „My Boy Jack” (BBC) și „Northanger Abbey”. În 2008 a debutat pe Broadway în piesa „Pescărușul” de Cehov, iar în 2014 a jucat în piesa Skylight, pentru care a fost nominalizată la Premiul Tony pentru cea mai bună actriță. 

Rihanna ( n. 20 februarie 1988)

Pentru mine succesul nu este o destinaţie, e o călătorie. Toată lumea munceşte ca să ajungă în vârf, dar unde este vârful? Totul constă în a munci şi mai mult, a deveni mai bun şi a urca pas cu pas.”

Rihanna este o cântăreață, actriță, femeie de afaceri, model, designer vestimentar, textieră și dansatoare din Barbados. A debutat în anul 2005 prin intermediul discului single „Pon de Replay”, care a ocupat poziția secundă în clasamentul Billboard Hot 100. 

Sophia Loren ( n. 20 septembrie 1934)

„Să reuşeşti într-o profesie dificilă necesită o încredere oarbă în tine însuţi. Tocmai de aceea oameni aproape lipsiţi de talent, dar care cred în ei, ajung deseori mult mai departe decat unii care au talent, dar nu încredere.”

Sophia Loren, numele de scenă al Sofiei Villani Scicolone Ponti, este o actriță italiană de film. A pozat pentru mai multe photonovels și a participat la mai multe filme în roluri marginale, care, puțin câte puțin, o făceau să iasă în evidență, acestea fiind axate mai mult pe calitățile sale estetice. Într-un singur an au fost aproximativ 15 filme în genericul cărora ea a apărut atât cu numele de Sofia Scicolone cât și cu pseudonimul de Sofia Lazzaro. 

Gigi Hadid (n. 23 aprilie 1995)

„Cred că a nu fi perfectă mi-a dat libertatea de a-mi îmbunătăţi calităţile.”

Jelena Noura „Gigi” Hadid este o prezentatoare de modă (manechin) americană și o personalitate de televiziune. Ea a fost numită una dintre cele 12 cadete în emisiunea anuală pentru prezentarea costumelor de baie din „Sports Illustrated” în 2014. De asemenea, ea a apărut în reality show-ul TV „Adevăratele soții” din Beverly Hills. 

Eva Green (n.  6 iulie 1980)

„Nu am o problemă cu cineva care apelează la chirurgia plastică, dar cred că este o nebunie ca toată lumea să aibă acelaşi corp.”

Eva Gaëlle Green este o actriță și fotomodel din Franța. Este fiica actriței franceze Marlène Jobert și a medicului stomatolog francez-suedez Walter Green, iar din partea tatălui este strănepoata compozitorului francez Paul Le Flem. Are o soră geamănă, Joy (Johanne). Și-a făcut studiile la Paris, într-o școală cu predare în limba engleză, la American School of Paris, American University of Paris. La început a fost atrasă de egiptologie, dar la vârsta de 14 ani a decis să se facă actriță. 

Eva Mendes ( n. 5 martie 1974)

„Este nemaipomenit să fii femeie. Este distractiv să flirtezi, să te machiezi şi să ai sâni.”

Eva Mendes este o actriță, fotomodel și cântăreață americană. Mendes este fiica cea mai mică dintr-o familie originară din Cuba. Ea s-a născut în Miami, și a crescut în Los Angeles unde locuiește și azi. A urmat cursurile la Hoover High School din Glendale, iar ulterior la California State University din Northridge. Eva va întrerupe studiul științelor economice și începe un curs ca actriță. După câteva pozări la firmele Revlon și DKNY, pentru reclamă, va începe să joace în seriale pentru televiziune ca în 2001 în filmul Training Day. 

Naomi Campbell ( n. 22 mai 1970)

Furia este o manifestare a unei probleme mai profunde… iar, pentru mine, aceasta constă în nesiguranţă, stimă de sine şi singurătate.”

Naomi Elaine Campbell este un supermodel, actriță, cântăreață și autoare britanică. Prima apariție publică a fost la vârsta de șapte ani, apărând în videoclipul “Is This Love?” al lui Bob Marley. Prima apariție a fost la vârsta de 7 ani în februarie 1977 unde a dat un casting ca elevă pentru videoclipul lansat de Bob Marley “Is This Love?”. La vârsta de 12 ani, ea a dansat în videoclipul lui Culture Club „I’ll Tumble 4 Ya„. În august 1988 a apărut pe coperta revistei Vogue, fiind primul model de culoare care a apărut pe copertele acestei reviste. 

Alicia Vikander (n.  3 octombrie 1988 )

„Poți auzi sute de cuvinte frumoase la adresa ta. Ți-l vei aminti doar pe singurul rău.”

Alicia Amanda Vikander este o actriță și dansatoare suedeză. A studiat la Școala Regală Suedeză de Balet, după care și-a început cariera de actriță apărând în scurt-metraje și seriale suedeze. A debutat în lumea filmelor de lung metraj cu apariția sa în filmul “Pure” (2010). A devenit de renume internațional în anul 2012 datorită rolului său în “Anna Karenina”. În 2016 a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar datorită rolului său în filmul “Daneza”. 

Zoe Saldana ( n. 19 iunie 1978)

„Cea mai mare luptă pe care o am în viaţă este să fiu femeie în această lume. Asta ocupă un loc central pentru mine.”

Zoe Yadira Saldaña Nazario, cunoscută ca Zoë Saldana sau Zoe Saldana, este o actriță și dansatoare americană. E cunoscută în special pentru rolul lui Anamaria în “Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” (2003), Nyota Uhura în “Star Trek” (2009) și în continuarea “Star Trek Into Darkness” (2013), Neytiri în “Avatar” (2009) și în continuările acestuia care urmează să apară, precum și Gamora în “Guardians of the Galaxy” (2014). 

Léa Seydoux ( n. 1 iulie 1985)

Cultura e fundamentală. Literatura și filmul sunt salvatoare.”

Născută Léa Hélène Seydoux-Fornier de Clausonne; este o actriță franceză. Ea și-a început cariera în actorie în industria franceză de film, apărând în filme precum “The Last Mistress” (2007) și “On War (2008)”. Ea a atras pentru prima oară atenția publicului când a fost nominalizată la Premiul César pentru performanța din “The Beautiful Person” (2008) și când a câștigat ”Trophée Chopard”, premiu acordat actorilor nou-veniți, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. 

Françoise Hardy ( n. 17 ianuarie 1944)

„Frumusețea este o datorie. Feminintatea este un dar înnăscut.”

Françoise Madeleine Hardy  este o compozitoare franceză. A debutat muzical la începutul anilor ’60 pe „Disques Vogue” și a obținut un succes imediat cu melodia „Tous les garçons et les filles”. Ca o figură de frunte a mișcării yé-yé , Hardy „s-a regăsit chiar în fruntea scenei muzicale franceze ” și a devenit „cea mai exportabilă stea de cântare feminină din Franța”, înregistrând în diverse limbi, apărând în filme, turneu în toată Europa, și câștigând plaudite de la muzicieni precum Bob Dylan , Miles Davis și Mick Jagger. Cu ajutorul fotografului Jean-Marie Périer, Hardy a început să modeleze și în curând a devenit și o imagine populară a modei. 

Grace Kelly ( 12 noiembrie 1929 – 14 septembrie 1982 )

„Sunt o feministă convinsă. Cred că femeile pot face orice îşi pun în gând să facă.”

Grace Patricia Kelly  a fost o actriță americană de film care, în aprilie 1956, s-a căsătorit cu Rainier al III-lea de Monaco și a devenit prințesă consort de Monaco, denumită în mod obișnuit Prințesa Grace. 

Anita Ekberg ( 29 septembrie 1931 – 11 ianuarie 2015 )

„Ceea ce contează cel mai mult într-o căsătorie este ca certurile să fie armonioase.”

Kerstin Anita Marianne Ekberg a fost o actriță italiană de origine suedeză, model și sex simbol. Este cunoscută pentru rolul Silvia din filmului lui Federico Fellini, La Dolce Vita (1960). 

Jennifer Lopez ( n. 24 iulie 1969)

„Stai cu picioarele pe pământ, nu uita cine eşti şi iubeşte-te!”

Singurul motiv pentru care Google a inventat funcția sa de căutare a imaginilor a fost pentru că Jennifer Lopez a purtat o rochie Versace special la 2000 Grammys. Potrivit președintelui executiv Google, Eric Schmidt: „La momentul respectiv, a fost cea mai populară căutare pe care am avut-o vreodată.”

 Citiți și Dacă poți face o fată să râdă…