Povestea de dragoste cu Mary Austin

Mary Austin avea 19 ani când Freddie Mercury, în vârstă de 24 de ani, a intrat în Biba, cel mai elegant magazin din Londra unde aceasta lucra. Întâlnirea aceea avea să le schimbe cursul vieții. În acel moment, se împlinea aproape un an de la înființarea trupei Queen, una dintre cele mai celebre trupe de rock din secolul al XX-lea. Cinci luni după întâlnire, Austin și Mercury s-au mutat împreună; relația lor a durat șase ani, dar prietenia dintre ei a durat până în 1991, la moartea artistului.

„Un concert nu este o interpretare live a albumului nostru. Este un eveniment teatral. ”

Freddie împlinea 38 de ani, iar petrecerea se dădea la Xenon nightclub din Londra. Foto: Getty Images

Filmul Bohemian Rhapsody, lansat pe 2 noiembrie, comemorează relația dintre Mercury (Rami Malek) și Austin (Lucy Boynton), care a continuat să evolueze chiar după ce Mercury a recunoscut că este bisexual și legătura lor romantică a încetat. Austin a fost lângă el când a murit. Era acolo în memoria a tot ceea ce însemnase relația lor. „Este corect să spun că a fost dragostea vieții sale„, a declarat Mick Rock, unul dintre prietenii cuplului, în filmul documentar Freddie Mercury: The Stuffed Story.

Foto: Steve Wood, Getty Images

Acum, Austin duce o viață retrasă în Garden Lodge, conacul pe care l-a moștenit la moartea lui Mercury.

„Am pierdut o persoană pe care o consideram dragostea mea eternă. Când a murit, am realizat că relația noastră a fost una extraordinară. Nu aș fi putut renunța la Freddie, și chiar și atunci când a murit, a fost foarte greu.”

Până să îl cunoască pe Mercury, în 1969, viața ei fusese una foarte monotonă. Tatăl ei punea tapet, iar mama lucra ca servitoare. Ambii erau surzi.

În decursul acelui an, trupa Queen a început să cunoască succesul, iar Marry a înțeles că trebuie să îl susțină în tot ceea ce face. Pentru apropiați, cei doi apăreau ca o întruchipare a iubirii pure. Deși Mercury se referea la relația lor ca la un mariaj, ei nu au fost căsătoriți oficial niciodată. Relația lor a început însă să se schimbe, pe măsură ce trupa Queen devenea tot mai celebră și Freddie se culca cu tot mai multe persoane. Austin bănuia că Freddie este bisexual, și pentru ea a fost chiar o ușurare când el a declarat asta public, știind că nu se înșelase.

„Oamenii mă întreabă întotdeauna ce semnifică versurile mele. Ei bine, o să vă spun ceea ce v-ar spune orice poet amabil dacă aţi îndrăzni să-i cereţi să-şi analizeze creaţiile: dacă îl vedeţi, dragilor, atunci e acolo.”

L-am încurajat să devină homosexual pentru că mi-am dat seama că lucrul acesta face parte din personalitatea lui.”

Relația lor s-a încheiat, dar conexiunea dintre ei a rămas la fel de puternică. După despărțire, Freddie i-a cumpărat un apartament foarte aproape de al lui, și a angajat-o ca asistent personal.

„Toate iubirile mele m-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe Mary Austin, dar pur şi simplu este imposibil. Singurul prieten pe care îl am este Mary şi nu vreau pe altcineva. Pentru mine, ea a fost precum o soţie. Pentru mine, relaţia cu ea a fost precum o căsătorie. Credem unul în celălalt şi asta este suficient pentru mine. ”

Amândoi au avut relații de lungă durată după despărțire. Freddie a rămas un timp singur, după care l-a întâlnit pe Jim Hutton, cu care a avut o relație de șapte ani, până la moartea sa, în 1991. Hutton a murit 19 ani mai târziu, de cancer.

Jim Hutton, partenerul lui Freddie, în stânga imaginii, în maiou negru. Foto: Dave Hogan – Getty Images

Marry pe de altă parte s-a căsătorit de două ori, prima oară cu pictorul Piers Cameron, cu care a avut doi fi, apoi cu omul de afaceri Nick Holford, de care a divorțat după cinci ani.

„Mă îmbrac să şochez, dar o fac cu bun gust.”

Când Freddie a fost diagnosticat cu SIDA, Marry și Jim au fost printre puținii care au avut grijă de el, și au fost și cei mai afectați când acesta a murit. „Mi-am pierdut familia când a murit Freddie. Doar el și copiii mei înseamnă ceva pentru mine pe lumea asta… Era total diferit de oricare alt om pe care l-am cunoscut.” a declarat Austin pentru THE DAILY MAIL.

Ultima reprezentație cu formația Queen: Magic Tour, 9 august 1986, Londra

La moartea sa, Freddie i-a lăsat ei conacul și jumătate din averea de 75 de milioane de dolari, ceea ce a născut anumite controverse printre membrii trupei. De asemenea, a rugat-o să-i îngroape cenușa într-un loc secret, pe care să nu îl dezvăluie nimănui.

Filmul Bohemian Rhapsody, povestea vieții lui Freddie Mercury, este un succes mondial, aducându-i lui Rami Malek premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol principal.

Citiți și JFK, istoria unui asasinat celebru, de același autor.