Te trezești cu pata pusă. Pur și simplu ți se năzare că ți-ar sta bine cu anumite încălțări, care nu neaparat te reprezintă, dar îți fac cu ochiu’. Știi clar că nu au culoarea pe care ai vrea s-o asortezi cu nimic din garderobă, știi clar că nu sunt pe stilul tău, dar au ceva… acel ceva care te poartă zilnic către vitrina respectivă, către pagina respectivă, cu speranța prețioasă că numărul care ți se potrivește este încă acolo, te așteaptă pe raft sau este la un click distanță. Nu ești decisă încă, ceva te reține sau numeri cu nesaț zilele până la salariu și între timp îți imaginezi…

Îți imaginezi cum ți-ar sta, cum te-ai simți, ce ai pune pe tine astfel încât doar ei să se vadă iar tu să te simți precum aleasa lor și nu invers, cea care i-a ales pe ei! Îți amintești dintr-o dată de toate rochiile uitate și de toate accesoriile potrivile pe care le-ai abandonat prin niște sertare. Doamne, cum s-ar potrivi aia sau ailaltă! Îți amintești de toate treningurile și toate T-shirt-urile pe care le-ai dosit într-un loc din fundul dulapului, dressing-ului, fiindcă tu ai devenit între timp o doamnă, care nu pune piciorul in sneakersi. Nuuu! Dar, hop, momentul schimbării s-a declanșat și Doamneeee, dă-i naibii de stiltto, adidașii #eviatamea! Ați pățit așa ceva? Cu siguranță majoritatea dintre noi, da. Dacă încă n-ați pățit-o este pentru că încă sunteți foarte tinere, dragele mele. Bucurați-vă de tot și de toate și mai ales, citiți pe săturate!

Fix așa este și cu dragostea! Te trezești “încălțată”! Nu neapărat cu ce ți se potrivește, ci cu ce “ți s-a cășunat pe…” Apoi, nici nu mai contează dacă te strâng, dacă faci bășici de la ei sau dacă ți-s puțini largi, important este să nu te bată! Papucii, de ei vorbesc… Altfel de bătăi nici nu intră în discuție! Rabzi, te chinui sau te roade! Ideal ar fi să fim toate acele prințese găsite de prinț, după mărimea potrivită a pantofului, înainte de ora la care ne transformăm în Cenușărese! Ideal ar fi să ni se potrivească iubirea precum încălțările cele mai comode și de cea mai bună calitate. Idealul există? Încălțămintea are și ea calitatea ei, după caz: talpă de talpă, calapod bun, piele veritabilă sau flexibilitate, talpă cu memorie, aerisire și aderență. Nu le poți avea pe toate în același timp, draga mea! Nu-ți poți trage adidașii peste stiletto și nici viceversa! Alege ce nu-ți poate lipsi! Alege ce poți îndura! Alege să poți păși zâmbind, ferm, demn și mai ales să-ți poți permite prețul! Fiindcă pe pantofii cei mai mișto îi poți plăti în rate, cu cardul de cumpărături, dar iubirea ta, autentică, trebuie să ți se potrivească mănușă, nu să te strângă, nu să-ți joace în picioare, nu să-ți creeze disconfort ci să te susțină, chiar dacă mergi pe vârfuri. Din cauza tocurilor, bineînțeles! #fițiiubire!

 

Citiți și Când te accepți așa cum ești, zâmbind…