Figură iconică a pop-rock-ului, cântărețul și compozitorul Elton John îmbracă astăzi costumația timpului – la aniversarea zilei de naștere – clipind năstrușnic din spatele unor ochelari zărghiți.

La mulți ani, Elton John!

Un ”nebun” genial, el nu s-a supus regulilor și ordinelor de când era copil. Relația dificilă cu tatăl său, Stanley Dwight, membru al Forțelor Aeriene Regale, s-a adâncit când părinții săi au divorțat și John a trebuit să-și confrunte viitorul. Era total captivat de sunetul rock and roll-ului timpuriu și dorea să urmeze o carieră în muzica pop, astfel că a sporit nemulțumirea tatălui, renunțând la școală la 17 ani pentru a-și urma visul.

Numele grupului cu care a început să cânte suna precum o denumire de știință –  Bluesology!

Elton John (Reginald Kenneth Dwight) s-a născut pe 25 martie 1947, în Pinner, Middlesex, Anglia. Pasiunea pentru muzică a apărut la o vârstă extrem de timpurie și, la patru ani, învăța singur să cânte la pian. Dovedindu-se un talent deosebit, a câștigat o bursă la un program de tineret la Royal Academy of Music din Londra și așa s-a deschis totul.

Echipa succesului – Elton John și Bernie Taupin

Începând din 1967 și până acum, la cel de al doilea Oscar câștigat, Elton John a făcut echipă excepțională cu prietenul și partenerul său artistic, poetul liric Bernie Taupin.

Elton John și Bernie Taupin – 1985

Photo: Terry O’Neill/Getty Images

Pe lângă cântecele memorabile, John a devenit celebru și pentru spectacolele live în care aparițiile sale în costume fabuloase și ochelari șocanți făceau sarea și piperul concertelor.

„ … nu eram un sex-simbol precum Bowie sau Freddie Mercury, așa că m-am îmbrăcat mai mult pe partea plină de umor, pentru că dacă tot era să fiu blocat la pian două ore, aveam de gând să îi fac pe oameni să mă privească „.

Una din piesele de referință, scrisă de Elton John și Bernie Taupin în ianuarie 1974 – Don’t Let The Sun Go Down On Me – dezvăluie nivelul la care cei doi făceau muzică. Bernie Taupin spunea: „Singurele mele amintiri despre aceasta sunt că am vrut să scriem ceva mare. Adică, mare în stilul acela spectaculos. Sper să fi fost puternici, nu pompoși. Nu sunt sigur că, având în vedere acest lucru, am modelat versurile într-un fel diferit. Deși, în retrospectivă, se pare că asta am făcut”.

Oscaruri

La cea de-a 92-a ediție a Premiilor Oscar,  drama muzicală biografică bazată pe viața muzicianului Elton John – “Rocketman” a câștigat la categoria Cel mai bun cântec pentru coloana sonoră „(I’m Gonna) Love Me Again„, cântec compus de Elton John și Bernie Taupin.

Elton John chiar a cântat la ediția din anul acesta a galei Oscar care a avut loc fără o gazdă oficială; momentele din timpul ceremoniei au fost prezentate de mai multe vedete, fiind pentru al doilea an consecutiv când se întâmplă acest lucru.

Pentru Elton John este al doilea Oscar pe care îl primește, după ce, în 1995, a primit același premiu pentru „Can You Feel the Love Tonight”, de pe coloana sonoră a animației „Lion King”.

foto tumblr.com

Citește și Prea tânără…