… este o zi specială (națională), da, tot la americani, care au găsit de cuviință să considere 13 octombrie drept Ziua ”Transfer Money to Your Son”. Dacă nu credeți, accesați linkul. NU că n-ar fi în fiecare zi această ”sărbătoare”, dar trebuia să existe și una specială în care să facem cu intenție acest lucru. Adevărul este că odată ce ți-ai mărit familia, e clar că ți-ai asumat ipostaza de sponsor al copiilor pentru toată viața. Nu cred că există vreun părinte care să fie atât de naiv încât să creadă că nu va mai cotiza după ce copilul va avea un serviciu și își va câștiga existența pe forțele proprii. Adevărul este că nu e plăcere mai mare decât să le faci o bucurie alor tăi și banii sunt, dintre toate, cea mai simplă, mai eficientă și mai binevenită oricând.

Cum a luat ființă această ”sărbătoare”?

Se pare că prima mențiune a Zilei Naționale a ”Transferului de Bani către Fiul Tău” este înregistrată în 2017 și probabil a fost asociată cu Zelle, compania de transfer de bani. Desigur, probabil că a început ca o tactică de publicitate pentru a încuraja oamenii să folosească serviciile companiei în acea zi, dar acum s-a transformat într-un eveniment distractiv sărbătorit de părinți (și fiii lor) în diverse părți ale lumii! Am aflat și noi cine este Zelle, iar cei care trăiesc în America probabil că deja îi folosesc serviciile.

pinterest.com

Zelle este un serviciu de transfer electronic de bani care permite utilizatorilor să trimită și să primească fonduri direct între conturi bancare din Statele Unite ale Americii. A fost lansat în 2017 și a devenit unul dintre principalii furnizori de servicii de transfer de bani în SUA.

Principalele caracteristici ale companiei Zelle includ:

 1. Transferuri rapide: Zelle permite utilizatorilor să trimită bani instantaneu, fără a fi nevoie să aștepte zile pentru ca tranzacția să fie procesată.
 2. Integrare cu băncile: Multe bănci din Statele Unite au integrat Zelle în platformele lor de internet banking și aplicații mobile, facilitând astfel utilizarea serviciului pentru clienții lor.
 3. Gratuit pentru utilizatori: Majoritatea tranzacțiilor Zelle sunt gratuite pentru utilizatori. Totuși, este posibil ca anumite bănci să perceapă taxe pentru utilizarea serviciului, așa că este bine să verifici politica băncii tale.
 4. Siguranță: Zelle utilizează tehnologii de securitate avansate pentru a proteja informațiile și tranzacțiile utilizatorilor.
 5. Ușor de utilizat: Interfața simplă și intuitivă face ca utilizarea Zelle să fie accesibilă pentru majoritatea oamenilor.

Există și în Europa, iată câteva exemple. Fără să vrem, intrăm și în alte detalii decât cele care privesc subiectul, dar nu se știe niciodată;). Face parte din cultura generală și asta.

 1. Revolut: Revolut este o platformă bancară digitală ce oferă servicii de transfer de bani între utilizatori în diverse valute fără comisioane ascunse. De asemenea, oferă carduri de debit și servicii bancare alternative.
 2. TransferWise (acum parte din Wise): Wise (fost TransferWise) este un serviciu de transfer de bani internațional care permite utilizatorilor să transfere bani la rate de schimb competitive. Este cunoscut pentru taxele mici și ratele de schimb echitabile.
 3. PayPal: PayPal este un serviciu internațional de plăți online care permite utilizatorilor să trimită și să primească bani în diverse valute. Acesta este larg utilizat în Europa și în întreaga lume.
 4. N26: N26 este o bancă digitală europeană care oferă opțiuni pentru transferuri de bani în interiorul Europei și în afara acesteia. Are facilități pentru plăți rapide și acces la un cont bancar online.
 5. Skrill: Skrill este o platformă de plăți online care permite tranzacții rapide și ușoare între utilizatori. Oferă și un card preplătit care poate fi folosit pentru plăți în întreaga lume.
 6. Paysera: Paysera este o platformă de plăți din Lituania care oferă servicii de transfer de bani, conversie valutară și alte facilități bancare digitale.
 7. Monese: Monese este o bancă digitală ce oferă facilități de transferuri de bani și plăți în valută străină fără comisioane ascunse.
 8. Wolt: Wolt este o platformă de livrare de alimente și servicii de curierat care permite utilizatorilor să facă plăți pentru comenzi online.

Așadar, liber la tranzacții, pentru că ziua e lungă și nu vrem să treacă niciun minut fără să facem cuiva o bucurie. Încep eu prima;)

Și nu uitați:

„Generozitatea este atunci când ai ceva și ești dispus să împarți cu ceilalți.” – Neil Kurshan

„Nu este cât de mult dăm, ci cât de multă dragoste punem în ceea ce dăm.” – Maica Tereza

„Cel mai mare dar pe care îl poți oferi cuiva este acela de a te înțelege pe tine însuți. Îndrumarea, iubirea și sprijinul tău sunt cele mai bune daruri pe care le poți oferi.” – Doe Zantamata

„Generozitatea nu este despre cât de mult dai, ci despre cât de multă iubire pui în ceea ce dai.” – Auliq Ice

„Să fii generos cu alții, acesta este cel mai frumos lucru pe care îl poți face.” – Gisele Bundchen

„Generozitatea constă în a oferi mai mult decât crezi că poți.” – Pierre Corneille

„Să dai cu generozitate înseamnă să dai atunci când nu ești sigur dacă vei primi înapoi.” – Oprah Winfrey

„Generozitatea nu este o regulă de aur, ci o regulă de platină. Faceți totul cu dragoste. Asta e totul.” – Maya Angelou

„Generozitatea este o investiție care se întoarce întotdeauna cu dobândă.” – Nora Roberts

„Cel mai frumos gest de generozitate este atunci când nu mai ai nimic de dat.” – John C. Maxwell