City Fashion Week 2018 – Clujul, capitală a modei pentru trei zile

Clujul a găzduit în perioada 28 – 30 noiembrie, pentru al patrulea an consecutiv, festivalul City Fashion Week, cel mai important eveniment de fashion din Transilvania și singurul festival din această zonă a țării ce face parte din circuitul internaţional al prezentărilor de modă de la Milano, Paris, Londra şi New York.

Ediția de anul acesta a festivalului City Fashion Week a fost găzduită de Wonderland Cluj Resort unde au avut loc, timp de două zile, o serie de prezentări ale colecțiilor vestimentare ale unora dintre cei mai renumiți designeri români. Au prezentat cele mai recente creații originale designeri precum: Luminita Balazs, Xenia, Guara, Escudo, Loredana Sandu, Ioana Samarghitan, Beatrice Marcian, Liana Szilagyi, Daspi, Carolina Blănuri, Alex Moldovan, Georgeta Surcel, Magdalena Ionel, Ioana Suteu, Daleea Fashion House, Dana Suarasan, Alina Puscas, Norberto, Mia Ardelean, Delia Lazăr, Paolo Rossi, Piera, Adrian Neacșa, Amos Midas. Fiecare colecție prezentă pe podiumul festivalului a fost gândită minuțios de designeri, piesele vestimentare fiind menite să spună o poveste, să transmită publicului un mesaj important.

Romanița Iovan, Florin Dobre și George Hojbotă, invitați speciali 

Invitați speciali ai festivalului au fost trei designeri români care se bucură de recunoaștere internațională și care au adus pe podiumul City Fashion Week colecții spectaculoase:

* Romanița Iovan, unul dintre cei mai apreciați designeri români, prezentă și la o ediție anterioară a City Fashion Week, a încântat publicul festivalului cu o colecție romantică, „Moon”, inspirată din ipostazele Lunii redate cu măiestrie în fiecare dintre rochiile colecției

* George Hojbotă, considerat cel mai bun designer român de avangardă, și ambasador al City Fashion Week, a adus pe scena festivalului cuplul originar, Adam și Eva, într-o colecție surpinzătoare care a transpus audiența în lumea primordială

* Florin Dobre a fost prezent cu o colecție originală toamnă – iarnă intitulată ,,# REZIST(în) Romania 100”, având ca inspirație anul centenarului prin care designerul a dorit să puncteze nevoia de întoarcere la esența poporului român.

Amfitrionii spectacolului au fost Diana Găucă și Grigore Sâmboan, iar ținutele lor au fost create de Karra Launi, George Hojbotă (Diana Găucă) și Pasha Men’s Wear (Grigore Sâmboan).

City Fashion Week sprijină tinerele talente

Prin intermediul City Fashion Week, Stefan Farrell, directorul festivalului, își propune ca în fiecare an să sprijine studenţii facultăţilor de modă şi design din România pentru a-și lansa colecțiile inedite. Astfel, festivalul s-a bucurat de prezența tânărului designer Mihnea Covaci care a încântat publicul cu o colecție vestimentară inedită inspirată din lumea bizantină.

Potrivit lui Stefan Farrell „City Fashion Week încurajează realmente tinerii designeri şi noile talente să păşească cu încredere în industria modei, în care, trebuie să recunoaştem, cu greu răzbaţi. Noi le dăm această şansă, sperăm să profite de ea, să îndrăznească, pentru că noi apreciem talentul real și creativitatea.”

O inedită colecție vestimentară pentru copii

Spre bucuria publicului, designerul Claudia Suciu a adus pe podiumul festivalului o inedită colecție vestimentară pentru copii, prezentată cu profesionalism de tinerele modele de la Ecole de Mode. Fiica jurnalistului Cristian Sabbagh, Yasmine Sabbagh, a fost invitatul de onoare al designerului, pășind pe podium alături de celelalte modele.

Festivalul s-a bucurat de o organizare impecabilă, mulțumită experienţei de peste 20 de ani în lumea modei a directorului Stefan Farrell, care a pus în scenă, pentru al patrulea an consecutiv, un spectacol grandios și elegant. A patra ediție a City Fashion Week a adus în lumina reflectoarelor nu numai designeri de top, dar și modele pregătite la nivel internațional de City Models, hair-stylişti şi make-up artişti de renume. Machiajul și coafurile modelelor au fost realizate de Rebecca Hrin (Perfect Look, Cluj) și de Mia Porutiu (Foarfeca de Aur, Cluj), profesioniști desăvârșiți care se bucură de o excepțională reputație internațională.

Colecția Moon, Romanita Iovan

 

Festivalul de Shopping ,,Zi-le de Modă

În premieră, organizatorii City Fashion Week au propus pasionaților de modă Festivalul de Shopping ,,Zi-le de Modă”, găzduit de Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și gândit ca o expoziție cu vânzare a creațiilor vestimentare prezentate pe scena City Fashion Week pe parcursul celor două zile de spectacol al modei.

Nu în ultimul rând, ca în fiecare an, organizatorii City Fashion Week aduc în atenția publicului un caz umanitar. La ediția din acest an, City Fashion Week, alături de designerii participanți și spectatori, a oferit un sprijin financiar semnificativ Magdei Coman şi Asociaţiei Open Your Heart. Magda Coman este producătorul deja cunoscutului show de modă ,,Atipic Beauty” care își propune să promoveze imaginea și drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Citiți și Decada decadentă a lui Y. S. L – Saint Laurent