Ce înseamnă să nu poți spune „Adio”…
În zilele acestea se curmă vieți inocente, cu miile, pentru a fi servite la masa oamenilor, în numele unor tradiții ancestrale. De parcă ar fi sigura tradiție pe care trebuie s-o respectăm cu sfințenie. Și totuși, ceva din noi se împotrivește, dar suntem, de cele mai multe ori, nesăbuiți și obedienți. Respect pentru cei care se pot abține. Animalele nu cunosc sentimentul acesta, deci le suntem superiori prin asta. Doar că unii dintre noi ucidem cu intenție, pentru câțiva arginți.
În acest film pus la dispoziție de UNILAD Adventure, Claudia a salvat puiul de maimuță și l-a adus la un adăpost, dar, după cum se vede, animalul simte apropiata despărțire și reacționează pe măsura disperării de a se vedea abandonat. Intuiție? Cu siguranță… Și la fel de sigur, mult mai profundă decât a oamenilor, pe care îi numim „homo homini lupus”, în traducerea din limba latină „omul este lup între oameni”. Emoții? Cu siguranță, și un fel de a nu le ascunde sub vreo mască a indiferenței…
Unele animale luptă până la ultima suflare. Oamenii abandonează lupta pentru a supraviețui. Oamenii se mănâncă între ei, pentru a-și hrăni orgoliul. Animalele fac asta pentru a-și hrăni trupul.
Ce ne desparte de animale? Capacitatea de a simți, de a intui pericolul, de a încerca – fără mândrie, orgolii sau sentimentul umilirii – să rămânem în apropierea celor pe care i-am simțit benefici pentru mintea și sufletul nostru. 
Ne-am amintit câteva cuvinte mari despre ființele pe care, pe nedrept, le considerăm inferioare și față de care uneori acționăm impulsiv, poate din teamă sau din cine știe ce rațiuni…

„Numai când vei iubi un animal vei simţi iubirea cu toată inima.”, spunea Anatol France, și asta fiindcă „până când nu iubeşti un animal, o parte a sufletului rămâne adormită.”