Audrey Kathleen van Heemstra Ruston, pe numele său real, s-a născut pe 4 mai 1929 la Bruxelles, într-o familie de condiţie bună – tatăl, un bancher englez, Joseph Victor Anthony Ruston şi mama, baroneasa Ella van Heemstra. Un studiu al arborelui său genealogic arată că Audrey a fost verişoară îndepărtată cu Prinţesa Diana, cu Prinţul Rainier al III-lea de Monaco şi cu actorul Humphrey Bogart.
Audrey Hepburn se numără printre puţinele staruri cu sânge albastru, poate și de aceea rolul din filmul care i-a adus Oscarul, Globul de Aur şi BAFTA pentru cea mai bună actriţă, i s-a potrivit mănușă.
“Vacanţă la Roma” (1953) a fost nominalizat la zece Premii Oscar, iar Audrey Hepburn a cucerit un Oscar pentru rolul unei prințese moderne, care se răzvrătește împotriva obligațiilor sale regale și explorează Roma pe cont propriu. Ea îl cunoaște pe Gregory Peck, un ziarist american care, dornic să pună mâna pe un articol în exclusivitate, se preface că nu îi cunoaște adevărata identitate. De aici se naște o frumoasă poveste de dragoste și, în regia plină de stil a lui William Wyler, această comedie romantică va rămâne unul dintre cele mai savuroase filme ale tuturor timpurilor.
Audrey Hepburn, Roman Holiday (1953) starring Gregory Peck
În anul 2014, Audrey Hepburn a fost aleasă drept cea mai frumoasă femeie din toate timpurile, un simbol al eleganţei, sursă de inspiraţie pentru creaţiile lui Hubert de Givenchy, dar şi al umanităţii, implicându-se în numeroase acţiuni umanitare ca ambasador al UNICEF.
Audrey Hepburn a captivat publicul cu silueta sa fină, manierele aristocrate şi mişcările graţioase, care reprezentau o imagine nouă, inedită a feminităţii.
Ea este și astăzi o emblemă a eleganței și frumuseții pe toate părțile, stilul Audrey înnobilând orice prințesă modernă.
Aș vrea să mă laud că sunt doctor la Spitalul de DORURI Cronice. Dar nu pot. Pentru că sunt doar un portar, biet portar. Tot ce fac este să le notez, febril, intrările și ieșirile, când și cum bântuie ele. Sunt lipsite de orice respect, nici măcar nu folosesc poarta, trec așa, pur și simplu, prin mine. De când însă geamurile gheretei s-au spart și prin acoperiș răzbește ploaia, am dat bir cu fugiții. Sunt acum, și eu, un DOR.
Comments: no replies